DOLAR
32,1865
EURO
35,0205
ALTIN
2.503,33
BIST
11.043,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Pazaryeri Deprem Bölgesine Yardım İçin Seferber Oldu

Pazaryeri Deprem Bölgesine Yardım İçin Seferber Oldu

Pazaryeri Belediyesi, Kaymakamlık, kamu kurumları, esnaflar ve ilçe halkı depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu.

18 bin 991 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 75 bin 523 vatandaşın yaralandığı, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Bilecik Valiliği Koordinasyonunda Bilecik ilçe ve beldelerinden depremzedeler için toplanan yardımlar bölgeye ulaştırılıyor.

Pazaryeri Deprem Bölgesine Yardım İçin Birlik Oldu

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde de deprem bölgesine yardım eli uzatabilmek adına, depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren yoğun bir çalışma başlatıldı.

Yapılan duyuruların ardından deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşlardan toplanan ihtiyaç malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin sosyal medya hesaplarından ilçe halkı ile iletişime geçerek depremzedelere ulaştırılacak yardımların organizasyonunu sağladı. Belediye Başkanı Tekin, kış nedeniyle evlerinden çıkamayan fakat deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşlar için gerekirse evlerine personel gönderilebileceğini duyurdu.

İlçe halkının Pazaryeri Belediyesine hızlıca ulaştırdığı malzemeler ilçe kaymakamlığı işbirliğinde ekipler tarafından Bilecik’ten deprem bölgesine gönderilecek yardım tırlarına yüklenmek üzere Bilecik il merkezine gönderildi. Su dolu kamyon deprem bölgesine ulaştı.

Belediye Başkanı Zekiye Tekin Katkıda Bulunan Herkese Teşekkür Etti

Deprem bölgesine gönderilmek üzere su ve konserve alışverişi yapılacağını duyuran Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ”Ekmek fırınımız da yarın ve her gün için ayrıca ekmek çıkaracaklar . Odun kamyonlarımız yarın yola çıkmaya başlayacak. Odun kesimi ve taşınması için müsait olanları bekliyoruz. Boğaziçi Sucukları sandviç hazırlıyor. Maşallah benim ilçemin yüce gönüllü insanlarına.” ifadelerinde bulundu.

İlçedeki bazı esnaflar bir günlük gelirlerini depremzedelere bağışlarken, depremzedelerin ısınma ihtiyacını karşılamak için 2 tır yakacak odun gönderildi.

Belediye Başkanı Tekin katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, ”Allah ayağınıza taş değdirmesin. Maşallah iki kamyon kesilmiş çuvallamış hazır odun Maraş Elbistan’a doğru yol aldı. Allah mücadelenizi katında mükafatlandırsın. Kadınlarımıza nasıl teşekkür etsek azdır. Dün gece sesimizi duyan güzel ilçemin güzel ve hamarat kadınları getirdi, getirdi, getirdi, hep getirdi bir baktık 10 bin kişiye yetecek poğaça, börek olmuş. kendileri getirdiler paketlediler tek tek kişi başına ikişer üçer sardılar sarmaladılar . Bizde vakit kaybetmeden deprem bölgesine doğru yola çıkardık. Çınar Pastanesi de 1000 kişilik yaparım demişti, 3700 kişilik hazırlamış sağolsun. Bir gittim atölyesine bir sürü kadın. Ah dedim maşallah kadınlarımıza . Maşallah benim güzel ilçeme . Hepinizin ellerine, emeklerine sağlık. Şu andan itibaren un topluyoruz. Tarım il müdürlüğümüzün koordinasyonunda deprem bölgesinde değerlendirilecektir.” ifadelerinde bulundu.

Depremzedelerimiz Bilecik ve İlçelerine Geldiler

Başkan Tekin, belediye minibüsü ve Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifi desteği ile Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ve Pazarcık ilçelerinden depremzedelerin geldiğini belirterek, Bozüyük ve Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.