DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

CUMHURİYET BAYRAMI BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü etkinliklerini, tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de düzenlenen programda coşkuyla kutlandı.

Protokol tarafından tebriklerin kabulü ile başlayan etkinlikler, Karasu Mevki Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Can’ın öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam eden programda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, bugün, Yüce Türk Milleti’nin, Büyük Devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 95. Yıldönümü olduğunu söyledi.

Bugünün, millet olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün olduğunu dile getiren Büyükakın, “

Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Şeyh Edebali diyarı, ata toprağı ve Ertuğrul sancağı Bilecik şehrinin güzel insanları;

Cumhuriyet bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en önemli medeniyet projesi olarak getirdiği kazanımlarla bizlerin önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir.Cumhuriyet kurumları ve kudretiyle bilimde, eğitimde kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamdaki tüm değerlerimizde, attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur.’’ İfadelerini kullandı.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Program kapsamında sergilenen spor ve halk oyunları gösterileri katılımcıların büyük beğenisi kazandı.Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızıladamlar halk oyunları ekibinin hazırladığı gösteriler katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığının bando gösterisi büyük alkış alırken kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.