DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Çocuklarının Matematik Becerilerini Geliştirmek Ebeveynlerin Elinde!

Çocuklarının Matematik Becerilerini Geliştirmek Ebeveynlerin Elinde!

Akademik ve mesleki hayatta başarının erken yaşlarda edinilen matematik bilgisi ve becerisinin bir sonucu olduğu araştırmalar ile doğrulanıyor.

Boston College tarafından 2016 yılında yapılan ve Child Development dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, erken dönemde ebeveynleriyle sayı ve gruplama bazlı oyunlar oynayan çocuklar okul çağında dört işlem gibi konularda daha başarılı oluyor.

Araştırmada, annelerin çocuklarıyla oynarken onlara değişik şekillerde destek verdiği 10 dakikalık oyun seansları 140 anne ve çocuğuyla yapıldı. Annelerinin kantiteleri tanıtarak ve etiketleyerek oyun oynadığı çocuklar, okul öncesi matematik testlerinde bu tür oyunlar oynamayan çocuklara kıyasla daha başarılı oldu.

Bu bağlamda ebeveynlerin çocuklarının matematik temelinin atmak için oynayabileceği oyunlar ve yapabilecekleri ise çok basit:

Cisimleri 1,2 veya 3’erli gruplar ile tanıtarak çocuklarını kantite algısıyla tanıştırmak. Gruplardaki nesneleri sayıları ile tanıtarak çocuğunun beyninde kantite algısı oluşturmak mümkün.

Ritim ve kafiye kullanarak sayı dizilerini hatırlanabilir hale getirmek. Örneğin: “1, 2, 3, 4, 5, çok sıcaktır sarı güneş.”

Çocuğun hikayelerde ve kitaplarda karşılaşabileceği görselleri hikayenin içinde sayı belirterek tanıtmak.

cocuklar matematik egitimi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.