DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Çocuklarımızı istiyoruz

Çocukları terör örgütünce kaçırılan anneler, oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı’ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü.

Oturma eylemlerine Dağkapı Meydanı’nda devam eden anneler Kürtçe ve Türkçe “çocuklarımızı istiyoruz” sloganları atarak, Elazığ Caddesi’nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Çocuğu kaçırılan ve anneler adına açıklama yapan Süreyya Toklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları eylemlerini iki tarafa da seslerini duyurabilmek için Dağkapı Meydanı’nda sürdürme kararı aldıklarını söyledi.

Dağkapı Meydanı’nda başlattıkları eylem süresince birçok insanın ve kuruluşun kendilerini ziyaret ettiğini ancak BDP tarafından hiç kimsenin gelmediğini kaydeden Toklar, şöyle konuştu:

“Burada başlattığımız oturma eyleminde hiçbir yetkili bizimle muhatap olmadı, bizi buradan kovdular. Biz de bu süreçte iki tarafa seslenebilmek adına tarafsız bir yere gittik. Dağkapı Meydanı’nda oturma eylemine devam ettik. Herkes bizim yanımıza geldi ancak BDP’li yetkililer hala bu çığlığımıza sessiz kalmaya devam ediyor. Bizler yüreği yanan anneler olarak BDP’ye bir daha sesleniyoruz. BDP elini taşın altına soksun ve bizim bu çığlığımızı, barış sesimizi duysun. Özellikle Gültan Kışanak’a sesleniyorum. Bir kez olsun derdimizi dinlemedi. O da bir anne, biz de anneyiz. Biz haklıyız.”

Anneler, açıklamanın ardından oturma eylemi yaptıkları Dağkapı Meydanı’na döndü.

Bu arada, Anadolu Aile ve Kadın Derneği üyesi bir grup kadın da annelere destek vermek amacıyla Dağkapı Meydanı’na geldi. Aileleri ziyaret eden dernek üyeleri, çocukların dağdan inmesi için girişimde bulunmanın herkes için bir sorumluluk olduğunu ifade ettiler. Dernek üyeleri, annelerin evlatlarının evlerine tabutla dönmelerini engelleyecek tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

kaynak:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.