DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Çocuğunuzun doğru beslenmesinin püf noktaları  

Çocuğunuzun doğru beslenmesinin püf noktaları

 

Okul çağındaki çocuklar için doğru beslenmenin gelişime etkilerini ve doğru beslenme alışkanlıklarının hayati önemini anlatmak üzere Acıbadem Altunizade Hastanesi Çocuk Gastroentroloji Uzmanı Prof. Dr. Tülay Erkan,  Çocuklar Ülkesi KidZania’ya konuk oluyor. Prof. Dr. Erkan, 28 Eylül Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleştireceği sohbetinde doğru bilinen yanlışlara da değinecek.

 

Çocuklar Ülkesi KidZania, 28 Eylül Perşembe günü, saat 14.30’da Acıbadem Altunizade Hastanesi Çocuk Gastroentroloji Uzmanı Prof. Dr. Tülay Erkan’ı ağırlıyor. ‘Okul çağında doğru beslenme’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek olan Erkan, çocuklara nasıl iyi ve doğru beslenme alışkanlığı kazandırılacağı ile çocukların tükettiği besinlerin gelişimleri üzerindeki etkilerini anlatacak. Yanlış beslenme alışkanlıklarına da değinecek olan Dr. Erkan, bu yaşlarda yeterli ve dengeli beslenme sağlanamazsa, yanlış beslenmenin yaşamı olumsuz etkileyeceğini savunuyor.

 

‘SAĞLIKSIZ BESLENME HASTA EDİYOR’

 

Prof. Dr. Erkan çocukların doğru beslenme süreciyle ilgili olarak; “Çocuğun hangi tür besinlere ne miktarda ihtiyacının olduğunun bilinmemesi, doğru olmayan besin alımı, okullarda uygun olmayan besinlerin pişirilmesi ve saklanmasında hatalı uygulamalar beslenme sorunlarına neden olmaktadır. Ergenlik dönemindeki okul çocuklarının yetersiz beslenmesi veya kötü beslenme alışkanlıkları sonucunda ileriki yıllarda osteoporoz, şişmanlık, hiperlipidemi, cinsel gelişiminde gecikme, kalp-damar hastalıkları ve kanser önemli sorunlar olarak ortaya çıkar.  Bu nedenle öncelikle ebeveynler doğru beslenmeyi öğrenmeli, beslenmeyi bir bütün olarak ele almalı ve beslenmeye gereken önemi vererek çocuklarını doğru yönlendirmelidir” şeklinde konuşuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.