DOLAR
32,3858
EURO
34,4515
ALTIN
2.485,13
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C

CHP’den katılım paylarına tepki

CHP’den katılım paylarına tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediyesinin su abonelerine gönderdiği katılım payı ödemelerini eleştirerek, “Uygulanan politikayı yanlış buluyoruz. Türkiye’de bir çok belediye bu payları almıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yapan Tüzün, Bilecik Belediyesinin su abonelerine katılım payı ücretlerini tebligat yoluyla gönderilmesini eleştirerek, “Uygulanan politikayı yanlış buluyoruz. Türkiye’de bir çok belediye bu payları almıyor. Burada işin esası 2014 seçimi geçti, 2015 genel seçimi geçti, 2016 nisanda referandum geçti, bu referandum önce olmayıp da aradan 5 yıl geçtikten sonra tebligatların çıkmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Aynı blokta, aynı sitede aynı apartmanda oturan iki farklı daireden iki farklı ücret istenmektedir. Açıkçası rayiç bedellerinin güncellenmeden yapılmasından kaynaklanan bir uygulama söz konusudur. Bunun yasal, idari ve hukuk sürecini hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ise; belediyenin katılım payı tebligatlarının 15 bin su abonesine usulsüz olarak gönderdiğini iddia etti. Bilecik Belediyesine cevaplanmasını istediği bir takım sorular soran Çalışkan sözlerine şöyle devam etti;

“Halkımızdan katılım payına esas olan gayrimenkullerin, emlak değerleri güncellemeden katılım bedelleri istenmektedir. Bu talep halkımızı karşı karşıya getirmekle beraber, komşuyu komşuya düşman etmiştir. Halkımıza yapılan bu bildirimler, tebligat kanununa göre usulsüz ve kanuna aykırıdır (tebliğ tarihinin olmadığı ve tebellüğ edenin imzasının alınmadığı) 2013 yılında yapılan bu hizmetin bedelini halkımızdan, 2014 Yerel Seçim öncesi, 2015 Genel Seçim öncesi, 16 Nisan referandumu öncesi neden istemediniz? İstememenizin sebebi siyasi rant beklentinizden mi kaynaklandı?

Bildirime esas olan Sayıştay Denetim Raporunu, Belediye Meclis Üyelerine ve halkımıza açıklamaktan neden çekiniyorsunuz? Türkiye genelinde birçok belediye bu payları istemez iken Bilecik Belediyesinin gereksiz harcamalarından kaynaklanan bütçe açığını mı kapatmak istiyorsunuz?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.