DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Mazbatasını Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Mazbatasını aldı.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bilecik Milletvekili seçilen Yaşar Tüzün, İl Seçim Kurulu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Kamil Kaya’dan mazbatasını alarak, resmi olarak göreve başladı.

Bilecik’te resmi olmayan sonuçlara göre, 158.558 seçmenden 39.823’ünün oyunu olarak CHP Bilecik Milletvekili seçilen Yaşar Tüzün eşi Aysel Tüzün ve partililerle il binasında toplanarak Bilecik Adliye Sarayına geldi.

Törende mazbatasını , İl Seçim Kurulu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Kamil Kaya’dan teslim alan Tüzün şunları söyledi:

Bugüne kadar bu salona Allah hep mazbata almak için gönderdi. Başka bir suç işlediğimizden dolayı gelmedik. Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşayan birisiyim. Türkiye genelinde yaşanma ihtimali söz konusu olan hiç bir sorunun yaşanmadan, gerçekten demokratik bir yarış, demokrasi adına yarışa katılan bütün aday adayı arkadaşlarımız siyasi partilerimizin Bilecik’e yakışır bir şekilde bir kampanya yürüttük. Bu kampanya da emeği geçen, katkı veren, partimizin tüm yetkili organlarına ve partilimiz olmayıpta bizimle yoldaşlık yapan çok değerli hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Parlamentomuzun aritmetik tablosu belli olmuştur. Bu tablo karşısında Bilecik’ten zaten 2 milletvekili sayısı olduğuna göre, artık bundan böyle iktidar muhalefet demeden birlikte el ele omuz omuza vererek Bilecik’imizin ve bölgemizin başta adliye binası olmak üzere sorunlarını çözmek üzere görev almış bulunuyoruz.Geçmişte sizleri nasıl temsil ettiysem, Bilecik halkını nasıl temsil ettiysem. Bundan böyle de aynı şekilde temsil edeceğim. Ben artık 245 bin nüfuslu Bilecik’in milletvekiliyim. Seçilinceye kadar CHP rozetim vardı. Seçildikten sonra bütün Bilecik’in ve kuşkusuz anayasamız gereği de bütün Türkiye’nin milletvekili olacağım. Bu anlamda parlamento çalışmalarımızda, hangi makamda olursak olalım yeni seçilen milletvekili seçilen Sayın Selim Yağcı’nın da bir ağabeyi olarak bir halef selef geçmişimiz olduğundan dolayı da onunda Bilecik’imize yapacağı hizmetler doğrultusunda ona da öncülük edeceğim,ona da katkı vereceğim. Başta Cumhurbaşkanı hükumet sistemi yeni ilk defa deneneceği için bu anlamdaki yeni kurulacak bakanlar kurulunda ve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı ile ülkemizin ve Bilecik’imizin sorunlarının çözümü noktasında onlara katkı ve destek vermeye hazır olacağım. Bugün Bİlecik’teyiz mazbatamızı aldık. Törene katılan başka herkese teşekkür ediyorum, şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum.

Tüzün’e mazbata törenin ardından 5’inci kez Milletvekili olmanın gururunu yaşayan Tüzün’ün yanında getirmiş olduğu Milletvekili rozetini ise eşi Aysel Tüzün taktı.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün partililerle birlikte mazbata töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.