DOLAR
32,5373
EURO
34,9031
ALTIN
2.439,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Sordu

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Sordu

Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Başkanlığı tarafından,  şehir içi dolmuşlarına yapılan yolcu taşıma ücretleri zammı ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Pelitözü Gölpark’ta düzenlenen kahvaltıda, geçtiğimiz günlerde şehir içi dolmuşlarına yapılan yolcu taşıma ücretleri zammının Bilecik kamuoyunda büyük tepkilerle karşılandığını hatırlatarak, özellikle bünyesinde 17 bin öğrenci ve 1000 den fazla akademisyen ve çalışanı bulunan Şeyh Edebali Üniversitesi hattını kullanan yolcular tarafından,yapılan zamlara tepki olarak;dolmuşlara binmemek,otostop yaparak şehre gitmek,bütün para vererek şoförlere tepki koymak gibi gerçekleştirdikleri bir nevi protestolarına Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın farklı bir açıdan bakarak adeta öğrencilerle alay ettiğini savundu.

Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti:

Buradan Belediye Başkanı Selim Yağcı ya sormak istiyorum;

İlimiz tanıtımına büyük katkısı olan,ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimizin yaptıkları bu pasif protestoların ardından yaptığınız açıklamada müracaat eden ilk 1000 (bin) öğrencinin 3 aylık farkını Belediye olarak karşılayacağınızı belirttiniz. Aylık 10 TL olan bu farkı öğrencilerimize bir lütuf gibi sunmayı hangi sosyal belediyecilik anlayışına sığdırıyorsunuz? Yine 1000 öğrenciye vereceğiniz farkı diğer öğrencilerin alamayacak olmasını hangi hukuk ve adalet anlayışına bağlıyorsunuz? Sayın Yağcı Belediye Başkanı olarak adaleti sağlaması için önerimiz;bu zamların geri alınmasıdır.

Bilecik ilinde belediye olarak şehir içi yolcu taşıma işlerini minibüs hatları açarak özel sektöre devrettiniz . Bilindiği üzere özel sektörün amacı hizmetten çok KARDIR,bu karıda Bilecik halkından alacaklardır.

*Belediye Başkanlığı olarak;
ŞEHİR İÇİ YOLCU TAŞIMA İŞİ İÇİN BUGÜNE KADAR KAÇ HAT AÇTINIZ?
BU HATLARI MİNİBÜS SAHİPLERİNE KAÇ YILLIĞINA VE KAÇ LİRADAN SATTINIZ?
BU İŞTEN BELEDİYE OLARAK NE KADAR GELİR ELDE ETTİNİZ?
BU GELİRLERİ NERELERDE KULLANDINIZ,KULLANIYORSUNUZ?

Bu sorularımızın cevaplarını tüm Bilecik halkı adına talep ederken, bizce bu zamana kadar tahsil ettiğiniz hat bedelleri ve harçların küçük bir kısmı ile minibüs esnaflarımızın mağdur edilmemesi adına taşıma kapasitesi oranında sübvanse edilerek öğrencilerin ve Bilecik halkının zamsız olarak taşınması mümkün olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisinin yöneteceği Bilecik Belediyesinde toplu taşıma hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı gereği tüm bileşenlerle birlikte düzenlenerek,vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağımızı buradan açıkça beyan ediyoruz.

Basın açıklamasına, CHP Bilecik Merkez İlçe Yönetimi ile partililer katıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.