DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Fabrikası kuruluyor 

Fabrikası kuruluyor

Bilecik’te ”Ortak Akıl” platformunda üzerinde durulan yöresel ürünlerle ilgili olarak Osmaneli Belediyesi harekete geçti.

Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş döneminde  ilk üretimi Beypazarı’nda gerçekleştirilen ayva lokumu Osmaneli Belediyesince kurulan fabrikada üretilmeye başlanmış, patenti ve üretimi Osmaneli Belediyesine ait ayva lokumu fabrikası Belediye Başkanı Mehmet Isıkan döneminde özel sektörden bir şirkete satılmıştı.

Osmaneli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bu tesisleri alan şirketin ortağı hakkında yürütülen davada ilk sahibinin, ilk derece mahkemesinde ceza aldığı, her ne kadar şirketin şu anki sahibi farklı olsa da, şirketin ilişkilendirilmesi nedeniyle ayva lokumunun Osmaneli Belediyesi ve diğer belediyeler tarafından söz konusu şirketten temin edilemediği belirtildi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, bazı belediyelerin Osmaneli ilçesinin değeri olmuş ayva lokumunu geçici olarak farklı üreticilerden temin etmesinin son derece rahatsızlık verdiğini, sorunu süratle çözmek ve patentli ürünün, coğrafi işaretlemesi yapılan tüm ürünlerle birlikte Osmaneli Belediyesi tesislerinde tekrar üretilmesinin zorunluluk haline geldiğinin altını çizdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin , rahmetli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş anısına “Osmaneli Belediyesi Selahattin Çetintaş Yöresel Ürünler” fabrikası kurarak Ayva Lokumu, Salça, Makarna, Tarhana, Turşu, Biber Kurutma, Reçel üretmek adına makine siparişlerini vererek harekete geçti.

Belediye Başkanı Münür Şahin, tüm belediyelerin lokum ihtiyaçlarını karşılayacak üretim tesislerini çok yakında hizmete alacaklarını kaydederek, fabrika kuruluncaya kadar da Osmaneli halkının ve ziyaretçilerin bir süre daha sabretmeleri gerektiğini anlatarak,  ”Ortak Akıl Platformunda da çokça bahsedilen yöresel ürünlere, Osmaneli Belediyesi yeni tesisleri ile çok kısa zamanda çözüm üretmiş olacak. Gerçek Osmaneli Ayvasından üretilecek yeni ayva lokumlarının damak keyfine çok daha uygun tada sahip olacak. Yatırım Osmanelimize hayırlı olsun” dedi.

 

Yorumlar

  1. İsmail. Han dedi ki:

    Bileçikin çok. Şeylere. İhtiyacı var başarılı. İş. Adamlarına Ve. Yatırımcılara. Yardımcı. Olmak Lazım. Ve. Teşvik Etmek lazım Osmaneli. Belediyesini Başarılarını Tebrik. Eder. Ellerinden. Öperim. Başarılılar. Dilerim .?