DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ÇETKODER 70 İLDE 70 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR

ÇETKODER 70 İLDE 70 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Büyük önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi anmak amacıyla, bugünümüzün ümidi ve aynası geleceğimizin güveni ve teminatı olan gençlerimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, Çevre ve Doğanın korunması,  amacıyla AĞAÇ DİKİMİ gerçekleştiriyor.

“70 ilde 70 bin fidan toprakla buluşacak”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, Genel Başkanları Mustafa Göktaş önderliğinde sürdürdükleri Toplumsal kalkınma, Toplumsal bilinçlenme ve Toplumsal mutabakat adına yaptıkları gönüllü ve ücretsiz halkın yararına hizmetler dolayısıyla bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 70 ilde 70 bin çam fidesini toprakla buluşturacaklar…

ÇOÇUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ ÇALIYORUZ

Konu ile ilgili ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamak için değişik kesimler farklı etkinlikler düzenlemektedirler. Biz Çevreci ve aynı zamanda tüketici kuruluşuyuz. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için bu yıl farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Ülkemizin yaşamsal gerçekleri, dünyanın yaşamsal gerçekleri ortada… Kuraklık ortada. Su sıkıntısı ortada… Ağaç demek, su demek, hayat demek, erozyonun önlenmesi demek… Saymakla bitiremeyiz faydasını. Biz ise var olan ağaçları kesiyoruz, yok ediyoruz… Ormanları talan ediyoruz. Denizi ve sahili kirlettik yok ettik, şimdi yöneldik dağlarımıza yaylalarımıza. Oraları beton yığını haline getiriyoruz. Ağaçları yok etmeye devam ediyoruz. Ağaçlar kuşların evi oysa. Hayvanların barınakları. Doğayı tahrip ederek, bilinçsiz ve hor kullanarak onların ellerinden aldığımız gibi çocuklarımızın ve gelecek neslin geleceğini de çalıyoruz” dedi.

ÇAM FİDELERİ YOLA ÇIKTI

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş “kendi imkânlarımızla temin ettiğimiz 70 bin fideyi toprakla buluşturmak üzere 70 ayrı ekip oluşturduk ve Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye. Ş.Urfa, Adıyaman, G.Antep, Kilis, K.Maraş, Antalya, Niğde, Kayseri, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Batman, Siirt, Kars, Van, Iğdır, Tunceli, Bingöl, Gümüşhane, Giresun, Bayburt, Artvin, Ardahan, Tokat, Sivas, Amasya, Çankırı, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Afyon, Uşak, Kütahya, Burdur, Bilecik, başta olmak üzere 70 ilimizde her ilde bin fideyi toplam olarak 70 bin çam fidesini toprakla buluşturacağız. Biliyorsunuz daha öncede ağaçlandırma yaptık. Ağaçlandırma, yeşillendirme çalışmalarına herkesin katılması ve gönüllü olarak bu işi yapması lazım. Özellikle, işi sadece devletten beklemeden, tüm sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, demokratik kitle kuruluşları da bu işe el atmalı. Biz bunu 30 Ağustos gibi güzel bir güne denk getirdik ki tüm milletimiz işin içine katılsınlar. Bu duygu ve düşünceler ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle andığımız gibi, Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için bizlere bıraktıkları bu aziz ve cennet vatanı yeşillendirmek ve doğaya katkı sunmak için fidanlarımızı toprakla buluşturarak kutluyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.