DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ÇANAKKALE; KAHRAMANLIK ÖRNEKLERİYLE DOLU BİR ZAFERİN ADIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı;

“ÇANAKKALE; KAHRAMANLIK ÖRNEKLERİYLE DOLU BİR ZAFERİN ADIDIR”

Türk Milleti, varlığını ve bağımsızlığını korumak için tarihinde büyük mücadeleler vermek zorunda kalmıştır. 18 Mart 1915, bağımsızlığımızı, milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımıza “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” dedirterek bozguna uğratıp, yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir.

Milli şairimiz Mehmet Akif’in “Bedir’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi” mısrasında ifade ettiği gibi Çanakkale, adsız kahramanların iman dolu göğüslerini siper ederek kanlarının son damlasıyla yazdıkları gurur destanımızdır. Topraklarımızı baştan sona işgale niyetlenen düşman kuvvetleri Çanakkale’nin geçilmezliğini en başta denizde görmüştür. Bu uğurda milletimiz, on binlerce Mehmetçiğini şehit vererek Çanakkale surlarını al kırmızıya boyamıştır.

Sonuçta ortaya, bugün gururla andığımız ve mevcudiyetiyle güzelim cennet vatanımızda hayat bulduğumuz Çanakkale destanı çıkmıştır. Çanakkale destanı, her fırsatta dile getirdiğimiz “Türk ezansız olmaz, Türk bayraksız olmaz, Türk vatansız olmaz, Türk hürriyetsiz olmaz ’’ sözünün hayatiyet bulduğu en büyük örnektir.

Çanakkale destanı bu topraklarda yaşama azim ve kararlığımızı millet olarak topyekün gösterirken yaptığımız fedakarlıkların zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur.

Takriben 250 bin şehit verdiğimiz, genci- yaşlısıyla yüz binlerce gazimiz olan Çanakkale destanı, milletimizin her türlü yokluk ve acılar içinde bile milli birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren kahramanlık örnekleriyle dolu büyük bir zaferin adıdır.

Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önsözü olmuştur. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, milletimizin hürriyet meşalesini esasında Çanakkale’de yakmış, Samsun’a çıkarak meşale altında milletimizi bir araya toplamış ve nihayet adeta ikinci bir Çanakkale destanıyla düşmanlarımızı İzmir’den denize dökerek kurtuluş mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır.

Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir. Zaferin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi, saygı ve şükranla anıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi
Bilecik İl Başkanı
Ahmet Gürses

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.