DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

CAN DOSTLARIMIZI AÇ VE SUSUZ BIRAKMAYALIM

CAN DOSTLARIMIZ HAYVANLARI AÇ VE SUSUZ BIRAKMAYALIM

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; içinde bulunduğumuz yaz mevsiminin olumsuz koşullarına karşı, can dostlarımız olan hayvanların aç ve susuz bırakılmamasına özen gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, havaların mevsim normallerin üzerindeki sıcaklığına vurgu yapılarak, hayvanların bu anlamda karşılaştıkları zorluklar hatırlatıldı.

BİR KAP SU VE BİR KAP YEMEK İLE ONLARA HAYAT VERELİM

”Bir kap su ve bir kap yemek ile onlara hayat verelim” düşüncesiyle, Hayatı birlikte paylaştığımız, can dostlarımız olan sokak hayvanlarımızı koruyalım” ifadesine yer verilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

”Can dostlarımız olan hayvanlarımız, yaz mevsiminin getirdiği aşırı sıcaklara karşı karşıya kalmaktadır. Bilecik Belediyesi, sokak hayvanları ve sahipli hayvanlar için şu ana kadar gerçekleştirdiği çalışmalara bugün de devam etmektedir. Önceki yıllarda şehrimizin birçok noktasında kurulan ve büyük işlevler gören, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Besleme Noktaları’nda kuşlar ve sokak hayvanları için yem ve su bırakma faaliyeti, devam etmektedir. Buna karşılık hayvanların açlık ve susuzluk çekmemeleri için vatandaşlarımızın da bu anlamda üzerine düşen görevi yerine getirmesi çok önemlidir. Her vatandaşımızın evinin bir köşesinde, penceresinin bir bölümünde çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde su ve yemek bulundurması, can dostlarımız olan hayvanlar için hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstererek, hayvanlarımızın bu yöndeki ihtiyacını hassasiyetle takip etmeleri sokak hayvanlarının yaşamları için son derece önem arz etmektedir.” denildi.

 

DSC_0214 bir kapsu

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.