DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Burun Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler. En sık uygulanan estetik operasyonlardan biri olan ve rinoplasti ismiyle adlandırılan, kalıcı burun şeklinin değiştirilmesi işlemidir. Çoğu hastada solunum problemleri için tercih edilse de tamamen estetik kaygılarla da yapılabilmektedir. Konuyla ilgili dikkat etmeniz gereken şey doktor ve geçmiş operasyonları demek ve yazıyı sonlandırmamak için kendime zor kullanıyorum.

İlk olarak operasyona gerçekten ihtiyacınız var mı onun değerlendirmesini yapmalısınız, nefes problemi veya göze çarpan şekil bozukluğu, eğrilik var mı, yoksa tamamen estetik kaygılarla mı yaptıracaksınız, öyleyse yaptırmayın! çünkü mevcut halinden daha güzel olmayacak ve gelsin revizyon operasyonları. Revizyon operasyonları da zorlu olduğundan çoğu doktor kabul etmeyecek, ilk operasyonunuzu gerçekleştiren doktorunuza gidin lütfen diyecekler nasıl pislettiyse temizlesin der gibi eliniz boş çıkacaksınız doktorun kliniğinden. İlk operasyonunu gerçekleştiren doktora da nasıl tekrar güveneceksiniz yani bir dolu tantana en güzeli sorunsuz nefes alıp veriyorsanız ve çokta bariz bir şey yoksa elletmeyin.

İlla yaptıracağım, üçgen burun deliklerim olsun ya da hiç delik olmasın diyorsanız ki ben bunu da gördüm doktor bey nereden nefes alacak bu hasta dediğimde beni engelledi, çok kırıldım. Şaka bir yana doktorunuzu çok iyi araştırın, çünkü makyaj yaptırmıyorsunuz, yüzünüzü temizlediğinizde eski halinize dönmeyeceksiniz, adı üstünde rinoplasti kalıcı burun şekli değişikliği. Dikkat edin burun operasyonu yapılan kişiler sürekli genizden konuşur sanki sürekli gripliymiş gibi, tıslar kimisi, bu doktorun işi bilmediğinden kaynaklanır, işte bizim kaçınmamız gereken nokta bu, birde insanlar bunu bilmediklerinden kibir olarak değerlendirir o ayrı tartışma konusu, halbuki insancık nefes alamıyordur genizden konuşmasının tek sebebi budur aslında.

Artık sosyal ağlar sayesinde araştırmada sonuca ulaşmak zor değil en önemlisi öncesi ve sonrası çekimlerinde önden burun deliklerinin görüldüğü resmi ki bunu illa çekerler var mı dikkat edin o yoksa yani hep yandan çekilmiş fotoğraflar konuluysa hemen doktoru eleyin. Her şey delikte bitiyor değil tabiki ama referans olur doktora, en azından domuz burnuna benzeyen bir burunla yaşamazsınız ya da bir birinden farklı iki burun deliğiyle. Nefes alamayacaksan bile görüntün iyi olsun, zaten gitti burun, kemik kırılıp kısaltıldı belkide törpülenerek haddinden fazla inceltildi, belki his bile kalmadı burunda akıyor sümüklerin, hissetmiyorsun. Diyorum ya yaptırmayın, makyajla düzeltebildiğiniz kadar düzeltin.

Biliyoruz ki hepimiz gazla çalışıyoruz, doktor bir haftada işine dönersin, morluk, ödem hiç bir şey kalmaz, sana şöyle hokka gibi bir burun yapalım dedi hokka burnu henüz çözebilmiş değilim ama araştırıyorum neyse biz buna inandık girdik operasyona. Hikaye söylenenler, nerede bir haftada normal yaşantına dönüyorsun, üç ay geçmeyen morluk biliyorum, sebep cildiniz havalıymış, iyide bu ihtimal söylenmedi ki size, çalışıyorsanız bitti olayınız. Hele o tampon çıkarma aşaması ölüm, yarayı temiz tuttuysanız dikişler alınırken bir şey hissetmezsiniz ama o tampon çıkarmadaki sıkıntıyı bilseniz operasyondan vazgeçersiniz, benim karakteristik burnum var der çekilirsiniz kenara, o derece yani, burnunla barışırsın.

Sonuç olarak, burun operasyonu, rinoplasti gerekmedikçe yaptırılmamalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.