DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bugün “Dünya Kız Çocukları Günü”

Bugün “Dünya Kız Çocukları Günü”

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan tasarının BM Genel Kurulu’nda kabul edilmesiyle birlikte 2012’den bu yana her yıl 11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanıyor.

Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanmaları konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının eğitim haklarını ve sosyal hayata aktif katılımlarını destekleyerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin altını çiziyor.

Dünya Kız Çocukları Günü’nün önemine dikkat çeken 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), 2003 yılında başlattığı Umut Kızlar projesiyle kız çocuklarının eğitimindeki engelleri kaldırarak, ileri eğitime teşvik etmek için burs verirken;Anadolu’ya Armağan projesiyle de çeşitli nedenlerle okutulmayan ve iş gücü olarak görülen kız çocuklarının umudu olmaya devam ediyor.

UNESCO’nun yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de 7 milyonun üzerinde okumaz-yazmaz var ve bu rakamın çoğunu kız çocukları ve kadınlar oluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 yılı okumaz-yazmaz haritasına göre ise sadece İstanbul’da 310 bin 790 kişi okuma yazma bilmiyor. YEKÜV, bu rakamlarla içimizin karardığı şu günlerde herkesi kız çocuklarının umudu olmaya çağırıyor.

Vakfın, “Ulusal Eğitime Destek Kampanyası” kapsamında, 2001 yılında başlattığı Okuma Yazma Kursları da Beyoğlu Belediyesi iş birliği ile Okmeydanı, Çıksalın, Hacıahmet ve Dolapdere Semt Konakları olmak üzere toplam dört merkezde devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.