DOLAR
32,5630
EURO
34,8846
ALTIN
2.431,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Bu Yıl Bilecik’in Kurtuluşuna Katılım Az Oldu!

Her yıl çeşitli etkinliklerle yaklaşık 3 gün süren Bilecik’in düşman işgalinden kurutuluş kutlamaları bu yıl sade bir törenle kutlandı. Bilecik şeyh Edebali kültür ve Kongre Merkezinde yapılan törene katılımın da az olması törenlerin buruk geçmesine neden oldu.

Yapılacak olan tören öncesi, Bilecik belediyesi Mehteran Takımı konuklara kısa bir konser verirken, Kongre Merkezinde protokol üyelerinin de yer alması ile kutlamalar saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

İlk konuşmayı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yaptığı konuşmada, Başkan Yağcı, “Al Bayrağımıza, kanın rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının ortaya koyduğu kutsal mücadele sonucu bugün, bu kahramanların torunları olan bizler bu cennet vatanda rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş büyük Türk Milletinin neferleri olan milli mücadele ve kurtuluş hareketini bugün bir kez daha büyük bir minnetle ve gururla anmalıyız.” dedi.

Konuşmasına soruyla başlayan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yar. Doc. Refik Arıkan , Bilecik 6 Eylülde kurtulduğunda düşman buradan çekildiğinde biz aslında neyi kaybettik, Bilecik neyi Kaybetti?” dedi. Sorusunu yine kendisi cevaplayan Arıkan, “Bilecik bu savaşta çok şeyler kaybetti, Edebali vadisinde boynu bükük duran minareler cami harabeleri, ev temelleri şehrin kaderinin değişiminin en önemli delilleri. Tarihi konaklarımız velhasıl tarihimiz bu yangınla kül olup gitti.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, Şeyh Edebali kültür ve Kongre Merkezinde açılan, Bilecik’in tarihi fotoğrafları ve geçmiş Türk Devleti büyüklerinin resimlerinin olduğu sergiyi gezdi.

20140906_114412-1024x576

20140906_110704-1024x576

20140906_113644-1024x576

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.