DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BŞEÜ’nün Kalitesi Tescillendi

BŞEÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, bilgi yönetimi alanında tek uluslararası kalite standardı belgesi olan “ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikasıyla tescillendi. 2016 yılında belirlenen hedefler doğrultusunda, 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda almaya hak kazanılan sertifika, 28.11.2018 günü Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’a takdim edildi.

Üniversitenin bilişim ihtiyaçlarının karşılanması, elektronik veri altyapılarının oluşturulup bilginin depolanması, yedeklenmesi, erişime açılması, korunması ve sistemin sürdürülebilir hale gelmesi gibi önemli görevleri üstlenen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, sunduğu hizmetin kalitesini ISO27001:2015 belgesiyle taçlandırdı. Üniversite Senato Odası’nda gerçekleşen törene; Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Murat Fidan, Daire Başkanlığı personeli ve belgelendirme kuruluşu yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Bilgi İşlem Daire Başkanı Murat Fidan, Üniversiteye sundukları bilişim hizmetlerinin dünya standardında olması için yaptıkları çalışmaların, Üniversite yönetiminin verdiği destek ve Daire Başkanlığı personelinin gösterdiği özverili çalışmalar sonucunda hedeflenen seviyeye geldiğini söyledi. Fidan, geçen yıl bir devlet politikası haline gelen kalite çalışmalarının bir yansıması olarak bu yıl gerekli başvuruyu yaptıklarını ve 23.10.2018 tarihinde gerçekleşen denetimin sonunda ISO27001 sertifikasını almaya hak kazandıklarını ifade etti. Fidan, insan kaynağı noktasında verdikleri destek için Üniversite Yönetimine ve süreci en iyi şekilde yürüten Daire Başkanlığı personeline teşekkür etti.

Belgelendirme kuruluşu yetkilisi Yusuf Yılmaz ise, bu belgenin Bilgi İşlem Daire Başkanlığının altyapısıyla, personeliyle, sunduğu hizmetlerle görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini ve hedefleri olan bir yapı kurulduğunu gösteren bir belge olduğunu söyledi. Yılmaz, ISO27001 sertifikasının Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sunulan hizmetlerin hem Üniversite çalışanlarının hem de öğrenci ve velilerin memnuniyetinin sağlanacağına dair bir garanti niteliğinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Rektör Taş törende yaptığı değerlendirmede, alınan belgenin kurumsal olarak tüm Üniversitenin bir başarısı olduğunu söyledi. Daire Başkanı Murat Fidan’ı ve personelini tebrik eden Taş, yapılan çalışmaların sürdürülebilirliği konusunda gereken gayretin gösterileceğine inandığını ifade etti. Bilgi İşlem Daire Başkanlığının elde ettiği bu ciddi başarının diğer birimler için de örnek teşkil etmesini dileyen Rektör Taş, alınan belgenin, çalışanların kurumu sahiplendiğini ve çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini gösterdiğini söyledi ve tüm çalışanlara gurur duyduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.