BŞEÜ’den ‘Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm’ Konferansı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (TTO), alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Gürcan Banger’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm’ konulu konferans düzenledi. Endüstri 4.0 üzerine yazdığı kitaplarla tanınan Elektrik Yüksek Mühendisi ve Danışman Gürcan Banger, ilgiyle takip edilen konferansında yakın gelecekte sanayi dünyasını dönüştürecek teknolojik gelişmeleri, yeni dönemin fırsat ve risklerini dinleyicilerle paylaştı.
Etkinliğin açılışında konuşan BŞEÜ Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan, teknolojik gelişmelerin hayatımızda gün geçtikçe daha çok etki ettiğini ve ‘nesnelerin interneti’, ‘endüstri 4.0’, ‘dijitalizasyon’, ve ‘Ar-Ge Mühendisliği’ gibi kavramların hayatımıza çoktan girdiğini söyledi. Akademik bilginin ticari ürüne dönüştüğü, parlak fikirlerin kuluçka evrelerini tamamlayarak gelişimlerinin teşvik edildiği ve firmalar arası etkileşimin en verimli şekilde sağlandığı yerlerin Teknoparklar olduğunu ifade eden Mindivan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde de Teknopark kurulduğunu hatırlattı. Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft’un geçtiğimiz hafta Türk Teknopark şirketi Citus Data’yı satın alacağını ilan ettiğini belirten Mindivan, Türkiye’deki teknoparklarda geliştirilen dijital oyunların geçtiğimiz yıl 1 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştığını ve ülke ekonomisine ciddi katkı yaptığını ifade etti. Türkiye’nin teknoloji tabanlı girişimlerde ciddi bir sıçrama potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Mindivan, “Bizim görevimiz bu potansiyeli daha da ileriye taşımak için üzerimize düşenin en iyi şekilde yapmaktır.” şeklinde konuştu.
TTO tarafından 12 Mart 2019 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Konferansın sonunda, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan Tarafından Gürcan Banger’e Üniversitenin anı tabağı hediye edildi.