DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

BOZÜYÜK’TE YOĞUN SAĞANAK YAĞIŞ

BOZÜYÜK’TE YOĞUN SAĞANAK YAĞIŞ, VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATIRKEN BAZI EVLERİN BODRUM VE ZEMİN KATLARINI SU BASTI

Bozüyük’te meydana gelen yoğun sağanak yağış nedeniyle Yediler ve Yenidoğan Mahallesi’ndeki bazı evlerin bodrum ve zemin katlarını su bastı. Yağış esnasında seyir halinde bulunan birçok araç yoğun yağış nedeniyle arızalanarak yollarda kaldı. Bozüyük Belediyesi ekipleri 150 personel, 8 vidanjör, 15 motopomp, 10 kepçe ve 2 greyder ile saatlerce devam eden çalışmalarıyla sel felaketinin yaralarını sarmaya çalıştı.

            Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mehmet Hayri Demirel’in koordinasyonuyla kriz masası oluşturuldu. Kurulan kriz masasının koordinesinde ivedilikle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma başlatıldı. Kaymakam Yaman ile birlikte Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı belediye ekiplerinin tespitleri ve gelen ihbarlar doğrultusunda ekipleri yönlendirerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yoğun çaba sarf ettiler. Bozüyük Belediyesi başta olmak üzere Bilecik ve çevre ilçe belediyelerinden gelen vidanjörler ve motopomplar sayesinde evler kısa sürede sulardan arındırıldı. Temizlik çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda hasar tespit çalışmaları da başladı. Ayrıca Bilecik AFAD ekipleri tarafından da yaşanan bu sel felaketiyle ilgili olarak Bozüyük Belediyesine destek verildi.

            Bozüyük’te saat 15:40 ile 16:10 arasında şiddeti artarak devam eden yağmur ve zaman zaman yağan dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yoğun yağışın etkisi ile özellikle ana cadde üzerinde ve Saraycık Caddesi’nde mazgalların tıkanması nedeni ile sürücüler zor anlar yaşadı. Can kaybının yaşanmadığı ilçede yağış ile birlikte sorunlu bölgelere müdahale eden Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ekipleri mazgalları açarak yağışın etkisini gidermeye çalıştı. Kriz masası tarafından su basan evlere Bozüyük Belediyesi ekipleri ile vidanjörler yönlendirilerek evlerin temizlendiği çalışmalarda aynı zamanda Bozüyük Belediyesi ekiplerince hasar tespit çalışmalarına da gerçekleştirildi.

            Yaşanan sel felaketiyle ilgili bilgi veren Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Ben öncelikle tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlçemizde bu akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat devam eden yoğun bir sağanak yağış meydana geldi. Bizde belediye ekipleri olarak aniden bastıran yoğun sağanak yağış ile birlikte kriz masası oluşturarak ekiplerimizin tespitleri ve gelen şikâyetler doğrultusunda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kısa süre içerisinde gidermeye çalıştık. Bilecik başta olmak üzere çevre ilçe belediyelerimizde özellikle vidanjör noktasında bizlere destek verdiler. Kaymakamımız Hasan Yaman ve AFAD İl Müdürlüğümüz yanımızda yer aldı. Ben bu bağlamda yanımızda yer alarak bizlere destek olan Kaymakamımız Hasan Yaman, Bilecik AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel ve belediye ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimizce gerekli hasar kayıtları ve tespitler yapılarak tutanak altına alınmıştır. Yaşanan bu sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında her türlü yardımı yapacağız. Mevlam daha beter felaketlerden bizleri muhafaza eylesin.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.