DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
ALTIN
2.506,64
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK’TE YAPILACAK YENİ KAPALI PAZARIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

BOZÜYÜK’TE YAPILACAK YENİ KAPALI PAZARIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

 

Yapım ihalesi geçtiğimiz Mart ayında tamamlanan ve Yeni Mahalle Şenkal Caddesi üzerinde eski sanayi hemzemin geçidinin karşısına yapılacak olan yeni kapalı pazar yeri için temel atma töreni düzenlendi.

Sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirilen temel atma törenine Bilecik AK Parti Milletvekili Halil ELDEMİR, Eski Bakan ve Milletvekili Bahattin ŞEKER, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer YALÇIN, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim TUNA, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, Müftü Selami BAĞCI, Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI; insan ömrünün kısa, makam mevki ve koltukların geçici, ancak yapılan hizmetlerin kalıcı olduğu bilinci ile hareket ettiklerini belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “9 Mahallemizde ve yeni Tokilerde olmak üzere toplam 10 noktada gönül sofralarımızı kurduğumuz Mahalle İftarlarımızda bir araya geldik. Mahalle iftarlarında 45 bin vatandaşımızla iftar sofralarında buluştuk, ekmeğimizi, aşımızı paylaştık, bir ve beraber olduk” diyen Başkan BAKICI Yediler Mahallesi sakinlerini 1,5 milyon tl ye mal olan Şehit Mahmut EKİNAY Parkı ile buluşturduklarını, yapımları devam eden Cemalettin Köklü Parkı, Manişar Parkı ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından ismini “15 Temmuz Şehitleri Parkı” olarak değiştirilen 4 Eylül Gençlik Parkı’nda darbe girişimini unutturmamak ve gelecek nesillere anlatabilmek amacıyla olayı anlatan büstlerin yer alacağı Parkın açılışlarının da en kısa süre içerisinde yapılacağını söyledi. Konuşmasında pazar günü saat:17.00 de, yapımı tamamlanan Kasımpaşa Mahallesi sentetik futbol sahasını, veteranlar ve profesyonel futbolcular müsabakası ile hizmete sunacaklarını belirten Başkan BAKICI Muharrem Ertaş’ın “Aşkınan çalışan yorulmaz” sözünü hatırlatarak “Biz de, aşk ile çalıştığımız, aşk ile hizmet ettiğimiz için dimdik ayaktayız” dedi. Daha sonra Akpınar Mahalle Konağı, hayvan barınağı, kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve devlet hastanesi gibi planlanan projeler hakkında bilgi veren Başkan BAKICI kapalı Pazarın proje ve maliyet bilgisini de verdi.

Başkan BAKICI’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Bilecik AK Parti Milletvekili Halil ELDEMİR kapalı Pazar için Başkan BAKICI’ya teşekkür ederek “

Türkiye her geçen gün gelişiyor. Bu gelişmeye Bozüyük olarak gelişmelerden ivme vermeye  bu gelişmelerden de pay  almaya gayret ediyoruz. Bugün merkezi iktidar olarak yaptıklarımız belli,  2 yıl içerisinde Bozüyük’te bakanlarımızın yatırımı çok olmaya başladı. Bozüyük devlet hastanesini yatırım programına aldırdık, 3 noktadaki sağlık hizmetimiz bundan sonra Allah’ın izniyle tek noktada hizmet verecek. Şu anda uygulama projeleri tamamlanmakta. Bununla ilgili hedefimiz yıl sonuna kadar ihalesini yaptırıp, temelini atmak. Bozüyük’ü ikiye bölen demir yolumuz var. Devlet demir yollarıyla 3 tane geçitle köprülü kavşakla Yeşilkent ve burada inşallah önümüzdeki günlerde Saraycık yolunda bir geçişle bu sorunda çözülecek. Kapalı spor salonumuzun imar problemleri çözüldü, uygulama projeleri yapılıyor. Sadece bugünü değil geleceği hedefliyor, planlıyoruz. Bundan 50 yıl sonrası Bozüyük’ün içme suyu problemi kalmasın diye Bozüyük su göletinin ihalesini Devlet Su İşleri, Temmuz ayının ortasında yaptıracak. Burası dinamik bir ilçemiz ve en güzel hizmeti hak eden ilçelerimizden biri.  Türkiye’nin sanayide lokomotifi olan birçok sanayi tesisi olan bir yer, bir sanayi şehri. Biz burayı daha da kalkındıracağız inşallah. Önümüzdeki yıllara birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Sanayi olarak değil insan kaynağı olarak ta insanımızı en iyi şekilde yetiştirmek adına da eğitim anlamında da yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Bozüyük’te 2. fakülte açılması gayretimiz devam ediyor. Şehrimizin kütüphanesini daha iyi daha güzel hale getirmek için bir kütüphane projesi de yapacağız. Vergi Dairesi sorunu vardı, maliye sarayı yapıyoruz. Kapalı pazarımızın da Bozüyük’ümüze hayırlı uğurlu olmasını ve en kısa süre içerisinde kullanılmaya başlanmasını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hayır duaları eşliğinde kapalı pazarın temeli atıldı. Programın devamında katılanlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.