DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BOZÜYÜK’TE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ CADDELERDE YAŞATILACAK

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN ŞEHİTLERE VEFA

-BOZÜYÜK BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİS TOPLANTISININ 1. BİRLEŞİMİ YAPILDI

Bozüyük Belediye Meclisince Bozüyüklü şehitlerin isimlerinin caddelerde yaşatılması amacı ile meclis gündeminde görüşülen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesinin kabulüyle Yeşilkent 1. Caddesinin isminin Şehit Fikret Son olarak değiştirilmesi, Yeşilkent 2. Caddesinin isminin Şehit Vedat Dur olarak değiştirilmesi ve Yeşilkent 4. Caddesinin isminin Şehit Zafer İpek olarak değiştirilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın başkanlığında yapıldı. Metristepe Kültür Merkezi meclis toplantı salonunda 13 gündem maddesi ile başlayan toplantıda gündemin ilk sıralarında yer alan 20l9 Yılı Performans Programının görüşülmesi, 20l9 Yılı Belediye Gelirleri tarifesinin görüşülmesi, 2019 Yılı belediye gider bütçesinin görüşülmesi, 2019 Yılı belediye gelir bütçesinin görüşülmesi ve 2019 Yılı bütçe kararnamesinin görüşülmesi konuları 19 Kasım’da yapılacak 2. Birleşimde karara bağlanmak üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Ardından 31.10.2018 Tarihli dilekçesi ile MHP Meclis Üyeliğinden istifa eden Hakan Karuk bağımsız üye olduğundan boşalan plan ve bütçe komisyon üyeliğine üye seçimi yapıldı. MHP’den Nizamettin Kırkan plan ve bütçe komisyonunun yeni üyesi olarak belirlendi.

5393 sayılı Belediye Kanununun l8. maddesi (e) fikrasına istinaden; Çarşı Mahalle, 1.l40 ada 4 nolu parselde kayıtlı 1000 m”lik taşınmazın, “Mahalle Konağı” yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan satın alınması için Bozüyük Belediyesi Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (n) fıkrasına istinaden; krokisi ve koordinat listesi ekte sunulan alanın, Tekke Mahalle sınırlarından çıkarılarak Çarşı Mahalle sınırlarına eklenmesi talebi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (n) fikrasına istinaden; krokisi ve koordinat listesi ekte sunulan alanın, Yediler Mahalle sınırlarından çıkarılarak İçköy Mahallesi adı ile yeni bir mahalle oluşturulması talebi ve 3194 sayılı imar Kanunun 8.maddesi (b) fikrasına,5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fikrasına ve Gençömür Gıda İnş. Turizm Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin dilekçesine istinaden; İlçemiz Yenidoğan (Tapuda Çarşı) Mahallesi, 95 ada 370 nolu parselde kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda imar planı değişikliği talebi konuları oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin 11. Maddesinde yer alan 3194 sayılı imar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına,5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Abdurrahman Emin Üstün’ün dilekçesine istinaden; Akpınar Mahallesi, 125 ada;21,26,27,28,30 ve 108 nolu parselde kayıtlı taşınmazların bulunduğu bölgede İlave imar planı talebinin görüşülmesi İmar Komisyonuna sevk edildi. İlgili madde mecliste 5 dakika ara verilerek imar komisyonu tarafından değerlendirildi. 5 Dakika aranın ardından ilave imar planı talebi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Belediye imar komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı. 01.10.2018 tarihli ve 74 sayılı Bozüyük Belediyesi meclis kararı ile imar komisyonuna sevk edilen; 5393 sayılı belediye kanununun 18. maddesi (n) fıkrasına ve 21.09.2018 ve E.2324 sayılı Bozüyük Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü yazısı ekinde sunulan Kıymet Ünlü’nün dilekçesine istinaden; 19 Haziran 1991 tarihinde Diyarbakır Dicle’de şehit olan Cengiz Ünlü’nün adının uygun görülen okul, park v.s. yerlere verilmesi talebinin ve bu vatan için şehit olan kardeşlerimizin isimlerinin verilmesi aynı zamanda meclis üyesi olarak kaybettiğimiz Necmi Soylu’nun isminin verilmesi gibi bir çok büyüğümüzün isimlerinin dikkate alınarak geniş anlamda bir çalışma yapılması talebi ile ilgili yapılan görüşmelerin ardından Yeşilkent Mahallesinde, Şehit Cengiz Ünlü Caddesi var olduğundan talep olumlu değerlendirilmeyerek Yeşilkent 1. Caddesinin isminin Şehit Fikret Son olarak değiştirilmesi, Yeşilkent 2. Caddesinin isminin Şehit Vedat Dur olarak değiştirilmesi ve Yeşilkent 4. Caddesinin isminin Şehit Zafer İpek olarak değiştirilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Musapınarı Mevkiinde, raporlandırılan isimsiz yollara da; Şehit İsmail Yazıcı, Şehit Osman Kışçı, Şehit Mithat Çolak, Şehit İsmet Cep, Şehit Faik Alkan, Şehit Burak Özkan, Şehit Abdullah Özdemir, Şehit Servet Aydın, Şehit Murat Tuzsuz, Şehit Hasan Şahin, Şehit Abdullah Yücedağ isimlerinin verilmesi ve Meclis Kararı ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilmesi, diğer isimsiz yollarımıza isim verilmesi içinde Meclis Başkanlığından talep edilen ek süre oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.