DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK METRİSTEPE 1. SİNEMA FESTİVALİ MUHTEŞEM GALA PROGRAMI İLE BAŞLADI

Bozüyük Belediyesi tarafından 7-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Bozüyük Metristepe 1. Sinema Festivali muhteşem gala programı işle başladı. Gala programına sinemanın duayeni ve sevilen sanatçı Halil ERGÜN ile birlikte Ruhi SARI, Ergun TAŞ, Hande KATİPOĞLU ve Seyithan ÖZDEMİR gibi ünlü isimler katıldı. Gala programının ardından festival, Yeşilçam’ın unutulmazları arasında yerini alan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin gösterimi ile başladı.

Bozüyük’te Yeşilkent Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı Bay Bay Kafe’de yapılan gala programına Bozüyük Kaymakamı Hasan YAMAN, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Kültür Bakanlığı Sinema ve Televizyon Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme, Uluslararası İlişkiler ve Denetleme Daire Başkanı Ömer Özden ÖREN, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN ve seçkin davetliler katıldı. Burada Halil ERGÜN, Ruhi SARI, Ergun TAŞ, Hande KATİPOĞLU ve Seyithan ÖZDEMİR gibi ünlü isimler ile bir araya gelen protokol üyeleri onlarla bir süre sohbet etti. Burada konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Bozüyük’te ilk defa düzenlenen sinema festivali hakkında bilgi vererek “Sanatçılarımız bizler için gerçekten çok önemli. Günlük yaşantımızda bizlerin anlatmakta zorlandığımız şeyleri onlar bazen güldürerek, bazen ağlatarak yada insanları derinden etkileyerek insanlara sunabiliyorlar. 2015 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz Kültür Merkezimizde 2 yıldır tiyatro festivali düzenliyoruz. Bu vesile birçok sanatçımızı ağırladık ve farklı alanlarda tiyatro sergilemeye çalıştık. Çocuklarımızı tiyatroya alıştırmaya çalışıyor, Tiyatro bilincini de oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle gençlerimizin bizlerden talebi olan sinema konusu vardı. Bizler de yıldızların altında açık hava sineması festivali düzenleyelim istedik. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzda bizleri yalnız bırakmayan çok değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sinema hayatımızın her noktasında. Rahmetli dedemin babama bir nasihatı vardı. O hala kulaklarımda. Babam dedeme “baba bana hayatını anlatır mısın” demiş. Dedem de “gece yattım. Bir rüya gördüm. Sabah kalktım, yaşım 74 demiş” Hayat çok kısa, gelip geçici. Kalp kırmaya değmez. Kalp kırmadan, gönül alarak bir ömür boyu geçirmek temennisiyle bu akşam bizimle olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan BAKICI’nın ardından konuşan sevilen sanatçı Halil ERGÜN ise Başkan BAKICI’ya teşekkür ederek “Ülkemizde ölülerin ardından konuşulmaz denir. Ölmüş, gitmiş artık, rahmet okuyalım denir. O yüzden sağlığımızda ödüller almak, onur ödülü almak, emek ödülü almak, bütün sanatçıları mutlu eden ve teşvik eden bir eylemdir. O yüzden; ‘biz onu çok seviyoruz’ demek yerine sanatçılara ‘sizi seviyoruz, sizi beğeniyoruz, sizi kutluyoruz’ anlamına gelen bu ödülleri vermek lazım. O yüzden ben size beni bu ödüle layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim” dedi. “Ülkemizin, insanımızın toplumuzun su kadar, ekmek kadar sanata ve kültüre ihtiyacı vardır. Sanat ve kültür tarih boyunca insanı insan yapan maceranın çok temel taşlarındandır. O yüzden hele yerel yönetimler bu konuda çok görevli ve yükümlülerdir diye düşünüyorum” diyen sanatçı ERGÜN “Fakülte yıllarında Bozüyük’ün ortasından geçerdim ve burası çok merak ettiğim bir kasaba idi. ‘Kasabamızda Bugün’ diye rahmetli Erdoğan Savaş’ın çıkardığı bir gazete vardı. O burada basılırdı. Şimdi ben buraya ödül almaya geldim. Başkanın yaptığı bu etkinlik, şu mekân, bir amfi tiyatro, bir festival başlangıcı ki diliyorum devam etsin, ısrar etmek lazım, bunu büyütmek lazım. Tabi bunu yalnız başınıza yürütmek çok zor, Bakanlıkların, mülki amirlerin yardımı lazım. Ama asıl halkımızın desteği lazım. Biz sevindik, bu sevinç devam etsin” diyerek festival organizasyonu için Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya teşekkür etti. Daha sonra Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI sanatçılara Onur Ödüllerini takdim ederken hemen ardından Başkan BAKICI ve Kaymakam Hasan YAMAN sinemanın duayeni usta oyuncu Halil ERGÜN’e Yaşam Boyu Emek Ödülü’nü takdim etti. Yapılan konuşmaların ve röportajların ardından gösterim alanı olan amfi tiyatroya geçen Kaymakam Hasan YAMAN, Başkan BAKICI, Halil ERGÜN ve diğer sevilen sanatçılar Bozüyüklüleri selamlayarak ‘ iyi seyirler’ dilediler.

Daha sonra festivalin açılış filmi olan; Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un ölümsüz eseri Selvi Boylum Al Yazmalım’dan beyaz perdeye uyarlanan, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı, başrollerini Kadir İnanır ve Türkân Şoray’ın paylaştığı Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin gösterimi yapıldı.

Yoğun bir izleyici kitlesi tarafından izlenen film zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.