Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BOZÜYÜK KURTULUŞUNUN 93. YILINI KUTLADI

BOZÜYÜK  KURTULUŞUNUN  93. YILINI KUTLADI

Bozüyük’ün kurtuluşu  93. Yıldönümünde Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ile kutlandı, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Fatih Bakıcı,Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Hasan Uçar,Siyasi Parti Teşkilatları ve Vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk bırakılması ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eti, törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ;  “ Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’nun her yerinde bir istiklal mücadelesi başlamış, Anadolu insanı metaneti ve cesaretiyle kendi topraklarında esaret altında yaşamanın mümkün olmadığını bildiği için canıyla kanıyla bu vatanı korumuştur. Bu mücadelenin yapıldığı en önemli yerlerden birisi de Bozüyük  olmuştur.

Bozüyük’ümüzün kahraman mücadelesi ise Garp Cephesi Komutanı İsmet Paşa’nın 1 Nisan 1921’de TBMM Başkanı Mustafa Kemal’e çektiği telgrafta tanık olduğu hazin manzarayı özetlediği: “Metristepe’den gördüm. Bozüyük yanıyor. Düşman ölüleriyle doldurduğu savaş alanını bıraktı, kaçıyor” sözleriyle şanlı tarihimize altın harflerle kazınmıştır.”93 yıl önce “Önce Vatan” diyerek toprağın karabağrında sıradağlar gibi duran aziz şehitlerimizin, serden geçtilerin, bu azim ve kararlılığı, 93 yıl önceki dik duruşu, bugüne ve geleceğe taşımaya, yaşamaya ve yaşatmaya ihtiyacımız vardır. Son günlerde Ülkemizin, milletimizin dirliğine, birliğine, beraberliğine; huzuruna, barışına yönelik gölge düşürmek isteyen ve istikrarlı büyümesini bozmak amacıyla gerçekleştirilen hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Terörün dili, dini, ırkı milliyeti ve vatanı yoktur. Terör insanlığın huzuruna kast eden çirkin bir olaylar silsilesidir ve insani değerlerde hiçbir karşılığı yoktur. İnanıyorum ki; bu millet geçmişte olduğu gibi bundan sonrada acılarını birlikte paylaşarak azaltacak, mutluluklarını ve sevinçlerini beraber yaşayarak çoğaltacak, mutlu müreffeh ve büyük Türkiye paydasında birleşerek büyümeye devam edecektir. Çünkü milletimiz yedi düvele meydan okumuş, düşmana karşı eğilmemiş, esareti asla kabul etmemiş istiklali uğrunda canından geçmiş bir millettir. Bizler bu gerçeğin farkına varan kurtuluş savaşındaki dinamikleri yaşatmaya ve yaşamaya çalışan sosyal ve kültürel açıdan donanmış, 21. Yüzyılın belediyecilik anlayışıyla dimdik ayaktayız. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için geleceğin marka şehri Bozüyük’ü oluşturmaya kültürel kıymet ve hazinelerimizi gelecek nesillere aktarmaya milli, manevi ruhla şuurlandırılmış bir nesil yetiştirmeye, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Bozüyük’ü geleceğe taşımaya kararlıyız.

Bu anlamlı günde güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, bu vatana hizmet etmiş saygıdeğer ecdadımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum

Ayrıca Millet olarak yüreğimizi yakan terör olaylarında vatan uğruna şehit düşen askerlerimize ve polislerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” Dedi ve sözlerini tamamladı.

Bilecik Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Chp Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 4 eylül mesajları okundu, sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tören sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.