DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Ak Parti Bilecik Milletvekili aday adaylarını tanıttı

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı tarafından, milletvekili aday adaylarının kamuoyuna duyurulması amacıyla basın toplantısı düzenlendi.
Ak Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, 7 Haziran Genel Seçimlerin ardından yapılan görüşmeler sonucunda, hükümetin kurulamadığını ve anayasanın gereği olarak, bugün bu noktaya gelindiğini hatırlattı.
Bayrak, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçimle ilgili olarak, parti içi takvime göre 31 Ağustos 2015 tarihinden 3 Eylül 2015 tarihine kadar olan süre zarfında, AK Parti Bilecik İl Başkanlığına 6 aday adaylığı başvurusu olduğunu belirterek, kimler olduğunu açıkladı.
Buna göre, Ali Göçdü, Hasan Kan, Musatafa Kıyak, Ramazan Kurtulmuş, Halil Eldemir ve Üzeyir Yıldırım AK Parti Bilecik milletvekili aday adayları arasında yer alan isimler olarak tanıtıldı.
Bilecik milletvekili Halil Eldemir aday adayı tanıtım toplantısında bağımsız bakanların yemin edeceği, Kuzey Irak ve Suriye tezkeresinin görüşüleceği oturumda yaşanan gerginlik ile ilgili yöneltilen soru üzerine şu açıklamayı yaptı:
Hükümet 2 ekim 2015 tarihinde dolacak tezkere süresinin uzatılması ile ilgili meclise sevk etmişti, Meclisinde bunu biran önce seçimler yaklaşmadan biran önce karar verip bu konuda milletin iradesini tecelli etmesi ile ilgili toplanmış oldu.
Dün meclis ilklere sahip oldu, değişik bir atmosfer içerisinde bir meclis toplantısı, genel kurulu oldu, iki tane daha gündemi vardı; bunlardan birtanesi RTÜK üyeliğinden istifa eden bir üyenin yerine CHP kontenjanının seçilmesi ve bunun yanında geçici kurulan hükümette bağımsız bakanların yemin töreni yapılması gerekiyordu, burada meclisi ilk defa idare eden MHP’li Meclis Başkan Vekili burada bir ilke imza attı yani anayasal yetkiyi mecliste sorgulatma ihtiyacı hisseder gibi oldu. Bu noktada tartışmalar başladı. Burada usul tartışması noktasında bir oylama yapılması ihtiyacı doğdu. Bu oylamada meclis başkanı yemin ettirip ettirmeme ile ilgili konudaki tavrının doğru olup olmadığı ile alakaı bir oylama idi. Bu netice sonrasında şöyle bir sahneye şahit olduk. Bir tarafta zafer işareti yapan HDP’liler ile bir tarafta bozkurt işareti yapan MHP’liler aynı safta bir araya CHP ile gelip bu konudaki kararda Meclis Başkanının yetkisinin doğru olmadığına karar vermeye çalıştılar. bu noktada sayısal çoğunluluk aslında üçlü bloğun du. üçlü blok’lu birşey darmadağın birşey sağ olsun arkadaşlar meclise bile gelme tenezzülünde bulunmayanlar, Ak partinin 258 milletvekili ve 1 tane bağımsızın bu konudaki göstermiş olduğpu rey ile bu noktada çoğunluğu sağlamış oldular. buradak en manidar olay, ülkenin hükümetsiz kalma noktasında azınlık hükümeti, mütabakat hükümeti veya bir seçim hükümeti kurma konusunda hiçbir partinin yanaşmamasını çok farklı bir tezahürünü de orada görmüş olduk.
Tüm Türkiye, Bilecik’li hemşerilerimiz yakınan görüyorlar, takip ediyorlar. Bundan sonraki süreç, aslında Türkiyenin bir noktada istikrarı’dır. Bundan sonraki çalışmalarımızın hepsi bu ülkenin istikrarına yönelik olacaktır. Ben bunu milletimizin takdirine bırakıyorum. Bilecik’li hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum.
Eldemir,seçim hükümetinin düşmesi ile ilgili olarak yöneltilen soru üzerine ise:
”Bunlar bir cahillik örneğidir, anayasanın 116. maddesi ve 114. maddesi gayet nettir. Seçim hükümetine giderken güven oyu aranmaz der. Burada sadece görev alan bakanların yemini söz konusudur. Bunu yaptırmamayı sanki bir hükümetin düşeceği ülkeymiş gibi algılatmaya çalıştılar ama ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olduklarınıda gördük. 3’ü bir araya gelebiliyorlar, sayısal olarakta çoğunluktalar ama meclise gelip bu noktada meclise gelip herhangi bir şekilde irade kullanamayacak kadar da millet ile dalga geçiyorlar. Herşey milletimizin huzurlarında cereyan ediyor. Milletimiz buna cevap verecek.
Toplantıya, Üzeyir Yıldırım haricinde tüm aday adayları, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz,Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

DSC_2393 DSC_2396 DSC_2399 DSC_2413 DSC_2418 DSC_2422 DSC_2425 DSC_2427 DSC_2440

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.