DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK KENT KONSEYİ BOZÜYÜK İÇİN TOPLANDI

BOZÜYÜK KENT KONSEYİ BOZÜYÜK İÇİN TOPLANDI

 

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın öncülüğünde 2014 yılında faaliyete geçen, daha güzel bir Bozüyük amacıyla her kesimden düşüncelerin ve fikirlerin ortaya koyulduğu ve aynı zamanda yerel yönetimler için bir danışma platformu niteliğinde çalışmalar yapan Kent Konseyi’nin Eylül Ayı toplantısı yapıldı.

 

Bozüyük Belediyesi hizmet binasındaki Kent Konseyi salonunda yapılan toplantıya Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Genel Sekreter Levent TOKMAK, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kent Konseyi Çalışma Guruplarının Başkanları ile Belediye Meclis Üyesi İsmail YEMEN katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ tüm katılımcılara teşekkür ederek “İlçemiz hızla büyüyor ve gelişiyor. Bizler bu toplantıları Bozüyük’te yaşayan bireyler olarak bu büyüme ve gelişmeye elimizden geldiği kadar katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Kent Konseyi olarak yerel yönetim işbirliği ile Bozüyük için yapılacak ne varsa yapmaya hazırız” dedi. Ardından Kent Konseyi Toplantısı’na katılan Belediye Meclis Üyesi İsmail YEMEN Eylül Ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda dile getirdiği doğa sporlarıyla alakalı bir kulüp kurulması önerisini Kent Konseyi ile paylaştı. Meclis Üyesi YEMEN doğaya her geçen gün artan bir ilginin olduğunu, Bozüyük’ün tanıtımında ilçenin doğa güzelliklerinin de tanıtılması gerektiğini, bunun için öncelikle doğaya zarar verilmemesi gerektiği bilincinin oluşturulmasının önemine değinerek ilçede doğa yürüyüş parkurları ile kamp yapılabilecek alanların bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ “Toplumda hepimizin büyük görevleri var. Bireysel olarak doğaya zarar verilmemesi ve doğayı koruma bilincini bulunduğumuz her ortamda anlatmalıyız. Bunları anlatarak yeni nesillerimize bu bilinci kazandırabiliriz” dedi. Konu hakkında yapılan görüşmelerin ardından Eğitim ve Öğretim Çalışma Gurubu Başkanı Zeynep AKPINAR “doğa bilincinin anlatılmasında, kazandırılmasında ve yaşatılmasında üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız” dedi. Toplantının devamında Bozüyük için önemli adımlar atılabilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulanarak düşünce paylaşımının önemine değinildi. Toplantıda ayrıca kentsel dönüşüm, Bozüyük’ün ülke genelinde tanıtımına yönelik neler yapılabileceği, Bozüyük’ün daha fazla gelişmesi için neler yapılabileceği, Bozüyüklü bayanların üretim yapabilecekleri çalışma alanlarının oluşturulması, Engelliler Günü ve Yeşilay Haftası’nda yapılması planlanan etkinlikler, LYS, YGS ve TEOG Sınavına girecek öğrenciler için verilecek eğitim seminerleri, Mavi kapak ve geri dönüşüm projeleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantıda Kent Konseyi’ne iletilen istek ve talepler de görüşüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.