DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ AVRUPA MÜZE AKADEMİSİ ÜYESİ OLDU

BOZÜYÜK BELEDİYESİ ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ AVRUPA MÜZE AKADEMİSİ ÜYESİ OLDU

Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi, Dünya müze otoritesinin en önemli kuruluşlarından birisi olan Avrupa Müze Akademisi (EMA) üyesi oldu.

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi 29 Mart 2017 Çarşamba günü görkemli bir açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açtığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor. 44 köy ve ilçe merkezi ile birlikte 40 farklı noktada 750 görüşme yapılarak 150 bağışçıdan alınan yaklaşık 1700 adet fotoğraf, tarihi belge, yaşam eşyası gibi nadide eserler ile hayat bulan Şehir Müzesi’ne Bozüyük ve köylerinden toplanan eserlerin yanı sıra Genel Kurmay Başkanlığı’ndan bir tank ve çeşitli silahlar bağış yoluyla alınmıştı. Müzede tüm bu materyaller; belli bir kompozisyon çerçevesinde, Bozüyük’ün arkeolojik geçmişinden itibaren sırası ile Selçuklu, Osmanlı dönemi tarihsel gelişimi ve özellikle Milli Mücadele döneminden günümüze kadar olan Bozüyük’ün tarihsel rolü hikâyelendi.

Bozüyük’ün ilk müzesi Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi, Bozüyük’ün simge mekânlarından biri olan Albay İbrahim Çolak Köşkü, Bozüyüklü ve Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerini ağırlamaya devam ederken gerek hafta içerisinde gerekse hafta sonunda gelen ziyaretçi sayısı yaklaşık 20 bini buldu.

Geçtiğimiz yıl Tarihi Kentler Birliği’nin özendirme yarışmasında Bozüyük Belediyesi, Şehir Müzesi ve Arşivi’nin Restorasyonu projesi ile “Uygulama Ödülü”ne layık görülen Şehir Müzesi bu yıl da Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda Kent Müzesi Dalı’nda ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği tarafından başarısı 2. kez tescillenen Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi müzecilik alanında prestij olarak görülen Avrupa Müze Akademisi (EMA) üyeliğine kabul edilerek başarılarına yenisini eklemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.