DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Bozüyük Belediye Meclisi Belediye Başkanı Fatih BAKICI Başkanlığında 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI toplantıda ilk olarak Meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak yeni yılda alınacak kararların hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Ardından birinci gündem maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 49/3’üncü maddesi gereği sözleşmeli personelin ücretlerinin Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2017 yılı için yayınlayacağı, belediyelerde sözleşmeli personel ücret tavanları konulu genelgesi dikkate alınarak, çalıştırılacak olan kadro unvanları için Birinci Derecenin Birinci Kademesi esas alınmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre net aylık tutar üzerinden ödenmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Görüşmeler sonrasında gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Geçici İş Pozisyonunun 2017 Mali Yılı için onaylanması konusunun görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi. İlçede bulunan amatör spor kulüplerine branş başı yıllık bin 250 TL yardım yapılmasına ve ilçeyi başarıyla temsil ederek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere; kişi başı 5 bin TL’yi geçmemek üzere ayni ve nakdi yardım yapmak için Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya yetki verilmesi konusunun görüşülmesi yapılarak oybirliği ile kabul edildi. Çarşı Mahalle, 12 ada 36 ve 192 parselin bulunduğu bölgede tescil harici alanda imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi yapılarak imar komisyonuna sevk edildi. İlçede faaliyet gösterecek S plakalı araç sayılarının belirlenmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. maddesine göre 10 yıla kadar kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi ve 21 Aralık 2016 tarih ve 92 sayılı Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 2017 yılı gelir tarifesine il dışından gelecek servis araçları güzergâh izin belgesi ücretinin eklenmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Verilen kısa bir aranın ardından gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Bozüyük Belediyesi (S) servis araçları yönetmeliğinin günün koşullarına göre güncellenmesi konusunun görüşülmesi yapılarak plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Ardından Belediye Meclis üyeleri arasından Denetim Komisyonu seçimlerine geçildi. AK Parti’den M. Doğan TUNÇ ve Abdurrahman KIRGIZ, MHP’den Derya Ahmet BALTACI’nın aday gösterildiği denetim komisyonu seçimlerinde yapılan gizli oylama sonrasında AK Parti adayları 12’şer oy MHP adayı ise 9 oy alarak denetim komisyonuna seçildiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.