DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI FATİH BAKICI’NIN  İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Bakıcı mesajında “İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir” dedi. Merhum Şair Mehmet Akif’in ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözünü de hatırlatan Başkan Bakıcı mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Milletimizin dini, bayrağı ve toprakları uğruna başlattığı Milli Mücadeleden hareketle kaleme alınan ve aziz milletimizin içinde bulunduğu durumu en doğru şekilde izah eden İstiklal Marşımızın ne zorluklar altında kaleme alındığı ve o dönemde milletimizin içerisinde bulunduğu durumu hatırlatmamız ve unutmamamız gerekir. Bu zorluklarla bizlere emanet edilen bu topraklar için var gücümüzle aziz Türk milleti olarak çalışma gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle;  Ülkemizin milli marşı olan İstiklal Marşı’mızın T.B.M.M.’de kabulünün 98. yıl dönümünü canı gönülden kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.