DOLAR
32,5991
EURO
34,7956
ALTIN
2.409,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI FATİH BAKICI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI FATİH BAKICI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında “Cumhuriyet, vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir” diyen Başkan BAKICI mesajında şu ifadelere yer verdi: “1919 Samsun’undan 1923 Ankara’sına kadar adım adım büyüyen, bağımsız yaşama ve var olma azminin Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığı vatanımızda, Türk kahramanlığı bir mucizeye, imkânsız gibi görünen kutlu bir zafere imza atarak esaret çemberini kırmıştır. Tarih boyunca, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş büyük Türk Milleti kaderini değiştirerek, 29 Ekim 1923’le birlikte düşman egemenliğine son vermiş, Cumhuriyet’in kuruluş ruhu milletimizin tercih ve iradesine dayanmış, böylelikle milli arzu ve hedefler öne çıkmıştır. Cepheden cepheye koşan, dişinden tırnağından arttırdığı ne varsa vatanın kurtuluşu için feda eden herkes Cumhuriyetin birleştirici gücü etrafında toplanmıştır. Bu bayrak, bu devlet ve bu Cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. Mensubu olmakla övündüğümüz Türk milleti gücümüz ve güvencemizdir. Bu anlamda dünya tarihine altın harflerle yazılan bu zaferi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan vatanımızı ve Cumhuriyeti korumak, hepimizin en aslî görevlerinden olmalıdır.
Bu düşüncelerle ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu için şanlı tarihimiz boyunca canlarını vermekten çekinmeyen başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğilerek halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.