DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
18°C
Bilecik
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK 92. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

4 Eylül Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören saat 10:00’da Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun yapılması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Akabinde Atatürk Anıtı’na Belediye Başkanlığı ve siyasi parti temsilcileri tarafından çelenk sunulması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI yaptı.

Belediye Başkanı Fatih BAKICI “Bu gün birlik ve beraberlik konusunda tarihimizin üzerimize yüklediği sorumluluğu hatırlama günümüz. Çünkü tarih, bir milletin hafızasıdır. Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin, hangi fedakârlıklarla bize bu vatanı nasıl armağan ettiğini hiç aklımızdan çıkarmamalıyız” diyerek başladığı konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nın her aşamasının bir varoluş mücadelesine sahne olduğunu ve Türk milletinin, bağımsızlığı ve vatanı söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini gözler önüne serdiğini söyledi. Bozüyük’ün büyük fedakarlıklarla  4 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtarılarak gelecek kuşaklara miras bırakıldığını belirten Başkan BAKICI “Bu gün bize düşen; Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak Memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, güzel ilçemizin ve ülkemizin daha da gelişip güzelleşmesi, hayat şartlarının uygun duruma getirilmesi için daha çok çalışmaktır. Bu güne kadar olduğu gibi bunda sonra da büyük bir özveri ile çalışarak şehir güvenliğine, temizliğine, estetiğine, Gençlik Merkezlerine, spor alanlarına, yeşile, parklara, otoparklara daha fazla yoğunlaşarak, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için çok daha fazla yatırım yapacağız.  Güzel ilçemizi güçlü ekonomisi, modern şehircilik anlayışı ve cazibe merkezleri ile geleceğin parlak yıldızlarından biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutladı.

Belediye Başkanı BAKICI’nın konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunarak Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Törene Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd Doç. Murat YURDAKUL, siyasi parti temsilcileri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.  Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümü kutlama programının devamında ise Cumhuriyet Meydanı’nda 4 Eylül Perşembe ve 5 Eylül Cuma günleri saat: 12:00 ile saat 24:00 arasında çocuklar için şişme oyun gurupları, zıp zıp, palyaço ve tahta bacak gösterileri ile eğlenceli yarışmalar ve sürpriz hediyeler yer alacak.

4 Eylül kutlamalar Yapıldı 1 4 Eylül kutlamalar Yapıldı 2 4 Eylül kutlamalar Yapıldı 3 4 Eylül kutlamalar Yapıldı 4 4 Eylül kutlamalar Yapıldı 5 4 Eylül kutlamalar Yapıldı 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.