DOLAR
32,4281
EURO
34,4490
ALTIN
2.490,11
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

BOŞ FİŞEK CEBİNDE KALSIN DOĞA TEMİZLİĞİ İLE ANILSIN” KAMPANYASI BAŞLADI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2.Bölge Müdürlüğü Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce ekolojik ve görsel kirlilik yaratan yivsiz av tüfeği fişeklerinin avlaklarda bırakılmaması atık oluşturmaması için” BOŞ FİŞEK CEBİNDE KALSIN DOĞA TEMİZLİĞİ İLE ANILSIN” kampanyası başlatıldı.

Su kaynaklarının kenarına, yalaklara bırakılan zirai ilaç kutuları ve fişeklerin plastik yapıları gereği çok uzun yıllar doğada varlığını sürdürmekte ve su kaynağı kullanan evcil ve yaban hayvanlarının zehirlenmesine neden olmaktadır. Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla avcı dernekleri ile 11.09.2014 tarihinde “BOŞ FİŞEK CEBİNDE KALSIN DOĞA TEMİZLİĞİ İLE ANILSIN” kampanyası başlatıldı.

İlimizdeki tüm avcı dernekleri yanında bireysel olarak ta kampanyaya iştirak edebilecek, 100 fişek getiren avcıya Bilecik DKMP Şube Müdürlüğünce hatıra niteliği taşınan hediyeler yanında kampanyaya katılımından dolayı Doğayı Koruyan Avcı Sertifikası verilecektir.  Kampanya ile ilgili broşür ve afişler aracılığı ile tanıtım yapılarak avcı eğitim kurslarında konuya değinilecektir. Kampanyanın 2014-2015 av sezonu dışında gelecek yıllarda da uygulanmasına devam edilmesine karar verilmiştir. Aynı zamanda avcı derneklerimiz konuya hassasiyet göstererek en çok fişeği toplayan avcılarına bir ödül verecektir. Fişek toplama yanında derneklerimiz kendi avlaklarında bulunan çeşmelerin temizliğini yaparak evcil ve yaban hayvanları için steril bir ortam yaratacaktır.

Kampanyanın yürütülmesi için DKMP Şube Müdürlüğü başkanlığında Nurettin OYDU (Bozüyük Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı), Sezer SARGIL (Bilecik Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı) ve Mustafa ATABEY’den (Edebali Avcılık ve Atıcılık Kulübü Yönetim Üyesi) oluşan bir komisyon kurulmuştur.

Kampanya ile bilinçli nesiller, yıllarca korunan güzel bir çevre, doğaya dost bir avcı kazanmanın mutluluğu hedeflenmektedir. Avcılarımızı ve tüm doğa dostlarını boş fişek cebinde kalsın, doğa temizliğiyle anılsın diyerek kampanyamıza bekliyoruz.

 

Nezir AYHAN

Bilecik Şube Müdürü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.