DOLAR
32,5147
EURO
34,8095
ALTIN
2.430,83
BIST
9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

CHP PM Didem Gültekin Teşekkür Mesajı ve Özgeçmişi

5-6 eylül tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz olağanüstü kurultayımızda PM üyeliği adaylığımda ve seçimim noktasında  benimle birlikte bu yola çıkan ve beni yalnız bırakmayan Bilecik İl Gençlik Kolları Yönetim Kuruluma ve Gençlik Kolları Genel Başkanım ve Merkez Yürütme Kurulumuza, cok kıymetli yol arkadaşlarıma ve bu noktada emeği ve desteği yadsınamaz bir gerçek olan ve bu mücadelede bizlere her zaman güç veren, değerli İl Başkanım Av.Cagatay Karaahmet’e ve Bilecik örgütümüze vermiş olduğu bu büyük destek için ve  bizlere güvendiğini bir kez daha ortaya koyan Genel Başkanım Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU’na teşekkürlerimi sunarım.

Gelinen noktada benim PM Üyesi olmam, bu yolda yürüyen, bu yolda mücadele veren tüm İl Gençlik Kolları Başkanlarımızın, bir gün daha kıymetli noktalarda olacağının kanıtıdır. Bu örgütlü mücadeleye değer veren, yüzü örgütüne dönük ve örgütüne inanan Gençlik Kolları Genel Başkanım İrfan İnanç Yıldız’a teşekkür ediyorum.

Ben de bu onurlu mücadelede tüm İl Gençlik Kolları Başkanlarımızın ve örgütümüzün temsiliyetinde ve emrinde olduğumu bilmelerini isterim.

Yaşadığımız süreç ve geldiğimiz nokta bugün Cumhuriyet Halk Partisi Gençliğinin artık kotalarla değil, iradesiyle varolduğunun kanıtır.

Onurlu bir partinin onurlu gençleri olarak örgütün sesi olacağız. Dün ne isek bugün de aynıyız, yarın da aynı çizgide devam edeceğiz.

Bizler bireysel olarak değil örgütümüzle varız ve örgütlülüğümüzle de var olmaya devam edeceğiz.

90 yıllık dev çınarın genç filizleri olarak yeni filizleri yeşertmeye devam edeceğiz.


Bu düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Didem Gültekin
CHP PM Üyesi
(Gençlik Kolları Bilecik İl Başkanı)


Özgeçmiş:

1986 yılında Elazığ’ın Ağın ilçesinde doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Elazığ-Ağın’da tamamladı. Siyasal Bilimler Fakültesi – Siyaset Bilimi Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu.

Lise öğrenimini tamamladığı 2001-2004 yılları arasında, Elazığ’ın Ağın İlçesinde ve Malatya İl Gençlik Kollarında aktif görevler aldı, 2002 Genel Seçimlerinde fiili olarak Ağın İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi.  Elazığ – Malatya – İstanbul gibi Anadolu’nun çeşitli illerinde lise örgütlenmelerinin yeniden başlatılması ve aktif hale getirilmesine öncülük ederek “CHP-LİS” adı altında kurumsal örgütlenme modelini geliştirdi.

2004 yılında lise öğrenimini tamamlamasının ardından eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. Bu süre zarfında (2004-2006 yılları arasında) Beşiktaş İlçe Gençlik Kolları Lise Komisyonu, Kadıköy İlçe Gençlik Kolları ve İstanbul İl Gençlik Kolları’nda aktif görevler aldı. 2004 ve 2005 yıllarında girdiği Üniversite Sınavlarında Sınıf Öğretmenliği ve Edebiyat Öğretmenliği bölümlerini kazanmasına rağmen akademik kariyerini Siyasal üzerine yapma isteği ile 2006 yılında girdiği ÖSYM sınavında Türkiye genelinde ilk 10.000 aday içerisinde yer alarak ilk tercihi olan Siyasal Bilimler Fakültesi’nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yükseköğrenim hayatına başladı.

Yüksek öğrenim döneminde Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen eğitim programlarında  SİYASET OKULU (Ocak-Şubat-Mart-Nisan 2007), GLOBAL LİDERLİK FORUMU (Global Leadership Forum) (Mayıs 2007) ve ORTADOĞU ARAŞTIRMALARI PROGRAMI (Middle East Studies) (Haziran 2007) eğitimlerini tamamladı.

CHP Gençlik Kollarının üniversitelerde örgütlenmesinin kurumsal bir yapı ile devam ettirilmesi amacıyla 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde “Çağdaş Üniversiteliler Kulübü” nü kurdu. Kısa sürede bölge illerde de şubelerin kurulumunu gerçekleştirmesinin ardından  CHP Genel Başkanlığı’nın önerisi ve CHP Merkez Yönetim Kurulu kararı ile CHP Yüksek Öğrenim Birimi Başkanlığı’na getirildi. Tüm öğrenci kulüplerini bir araya getirerek Üniversitelerin Öğrenci Kulüpleri Birliği ve Öğrenci Temsilciliklerinde kısa sürede geniş çaplı bir örgütlenme gerçekleştirildi.

2008 yılında dönemin CHP Grup Başkanvekili Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’nun AKP Hükümetinin bakanlarının çeşitli yolsuzluk belgelerini açıklanması üzerine üniversitelerde bu kurumsal kulüpler aracılığıyla çeşitli paneller düzenlenmesine öncülük etti.

26 Kasım 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU’nun katılımı ile (dönemin Enerji Bakanı Hilmi GÜLER’in yolsuzluk dosyasını açıkladığı) “YOLSUZLUKLAR VE SİYASİ ETİK” konulu panele ev sahipliği yaptı.

2006 – 2011 yılları arasında CHP Yüksek Öğrenim Birimi Başkanlığı (Üniversite Komisyonu), Kocaeli Merkez İlçe Gençlik Kolları Saymanlığı, CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Sekreterliği, CHP Kocaeli Merkez İlçe ve İl Kongre Delegeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2011 yılında girmiş olduğu İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavında 92.00 puan alarak Aday Kaymakamlığa hak kazanmasına rağmen kararnamesi imzalanmamıştır. Kazanılmış hakkın verilmesi için Siyasi kimliği gerekçe gösterilerek; basın açıklaması ile parti kurumsal kimliğine zarar verecek bir biçimde Genel  Başkan Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’nu eleştiren bir basın açıklaması ile CHP’deki görevlerinden ve üyeliğinden istifa etmesi şartı koyulmuş, ancak bu şartı kabul etmemiş ve aday kaymakamlığı reddetmiştir.

2011 yılı Aralık ayında Bilecik’te Özel Sektörde faaliyet gösteren bir porselen fabrikasında orta düzey yönetici (İdari İşler Şef Yardımcısı) olarak çalışmaya başlamış, 1 Haziran 2012 tarihinde yapılan olağan Gençlik Kolları İl Kongresinde CHP Gençlik Kolları Bilecik İl Başkanlığı’na seçildi. Bilecik’te Gençlik Kolları örgütlenmesi ve kurumsal kimliğin kazandırılması açısından önemli çalışmalar yapmış, kısa sürede Bilecik bölgesinde gençlik örgütlenmelerini tamamlamıştır.

CHP’ de geçmiş yıllarda çeşitli görevler alan ve en son CHP Gençlik Kolları Bilecik İl Başkanlığı görevinin ardından 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen 18.Olağanüstü Kurultayında çarşaf listeden  630 aday arasında 377 oy alarak 42.sıradan PM üyeliğine seçilen Didem Gültekin, İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki yabancı dil bilmektedir.

image

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.