DOLAR
32,5525
EURO
35,0287
ALTIN
2.429,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bin 140 Metreden İzlediler

Bin 140 metreden izlediler. Bilecik’in Yenipazar ilçesi Asırlık mevkisinde başlayan, sarp kayalıkların yer aldığı ve doğa hakkında bilgilerin de verildiği 8 kilometrelik yürüyüşü Vali Bilal Şentürk, 3 saatte tamamladı.

Vali Şentürk, bin 140 metre yükseklikten Harmankaya kanyonunun manzarasını izledi.

Bilecik’in doğa güzelliklerini tanımak ve tanıtmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Vali Şentürk, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla birlikte Yenipazar ilçesinde Asırlık mevkisinde başlayan yürüyüşün ilk etabını Dereköy’de tamamladı. Vali Şentürk ve beraberindekiler Dereköy’de köy muhtarı Ömer Yıldız ve köylülerle sohbet etti.

Vali Şentürk ve beraberindekiler, çok sayıda endemik bitkinin bulunduğu ve yöre insanının geçmişte yol olarak kullandığı güzergahları inceleme fırsatı bulurken,  yürüyüş sırasında zaman zaman sarp kayalıklar nedeniyle zorlansa da vadi arasındaki doğa manzarasını da izleme fırsatı buldu.

Vali Şentürk daha sonra Yenipazar-İnhisar ilçeleri arasında bulunan Harmankaya Kanyonunda bin 140 metre yükseklikten kanyonunun manzarasını izledi ve Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden’den bilgi aldı.

Bilecik’in güzelliklerinin saymakla bitmediğinin altını çizen Vali Şentürk, doğanın güzelliklerinin keşfedilmesinin yanında spor yapmanın da önemine değinerek, Bu tür sportif faaliyetlerin çevreyi tanımaları açısından faydalı olduğunun kaydetti.

8 kilometrelik yürüyüşün ardından, Harmankaya Kanyonunun giriş ve çıkışlarını dolaştıklarını belirten Vali Şentürk, son derece büyüleyici güzelliklere şahit olduklarını söyledi.

Vali Şentürk, hem yatırımcıların kanyonu turizme dönük olarak değerlendirmeleri, hem de kendi çalışmalarını planlamak açısından faydalı bir gezi olduğunu belirterek, gerek bitki örtüsü gerekse coğrafi yapısı ile 440 rakımdan başlayan ve 600-700 metrelik sarp kayalardan oluşan büyüleyici kanyonu görme fırsatı bulduklarını anlattı.

Yorumlar

  1. Arif dedi ki:

    Sayın valimiz harman kayadaki mermer ocaklarının yaptığı katliamada bir çözüm bulmasını temenni ediyoruz

  2. Arif dedi ki:

    Mermer ocakları harman Kaya’nın doğal yapısını bozmaktadır.tabiat parkı olan bu yerde mermer ocaklarının ne işi var.yada bunlara kim izin veriyor