DOLAR
32,5155
EURO
34,7315
ALTIN
2.488,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Bilecik’ten Hacı Adayları Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

Bilecik’ten kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı. Bilecik merkez ve Bozüyük ilçesinde hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek kafile dualarla uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Vali Şentürk, mukaddes bir yolculuğa çıktıklarını ve orada yalnız olmayacaklarını kaydederek, kutsal toprakların müslümanların kardeşliğini en güzel şekilde yaşayabileceği yer olduğunu söyledi.

Vali Şentürk, ”Mahşerin bir provasını yapacağınız çok mukaddes bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Mevlam yolculuğunuzu kolay kılsın inşallah. Mümkün mertebe özellikle Kabe’ye gidin oturun, otelde oturmayın. Siz bir kafilesiniz. Birbirinize yardımcı olunuz. Hac bir sabır işi. Mevlam sabrınızı geniş eylesin Haccınızı ve dualarınızı kabul eylesin. Allah kolaylıklar versin. Heyecanınız çok yüksek. Mübarek topraklarda inanan insanlar için dua edin. Orası Mevlam’ın huzuru. Mevlam bütün duaları kabul eder. Dualarınızda memleketimizi ve mazlumları unutmayın. Herkese her fırsatta dua ederek haccınızı zenginleştirin inşallah.” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses te güzel bir yolculuğa çıktıklarını anımsatarak, çıkılan bu kutsal yolculuğun hayırlı ve bereketli olduğunu söyledi. Gürses, ”Cenab-ı Allah yolculuğunuzu ve ibadetlerinizi kabul etsin. Gittiğiniz kutsal mekanlarda bizlere de dua edin, Peygamber efendimize selamlarımızı götürün.” ifadesinde bulundu.

İl Müftüsü Akkuş da bu yolculuğun hakka doğru olan bir yolculuk olduğunu belirterek, ”Bu yolculuk hac yolculuğu, bu yolculuk kainatın kalbine olan yolculuk. Mukaddes bir beldeye gidiyorsunuz. Kainatın efendisi Peygamber efendimizin doğduğu, büyüdüğü, ilahi Rabbi andığı İslam’ın meşret ettiği mukaddes beldelere gidiyorsunuz. Attığınız adımlarda Peygamber efendimizin izlerini bulacaksınız. Bu yolculuğun hayatınızın son yolculuğu olduğunun şuuru içerisinde olmanızı ümit ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan duaların ardından hacı adayları ilahiler eşliğinde yolcu edildi.

Cumhuriyet Meydanında Bilecik Müftülüğü tarafından organize edilen 2019 yılı hacı adayları uğurlama törenine Vali Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk,İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, hacı adayları ve yakınları katıldı

Bozüyük’te ise 61 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 61 hacı adayı için düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ile hac vazifelerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Törende hacı adayları ile tek tek görüşerek hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Bakkalcıoğlu “Allah ibadetlerinizi kabul etsin. Güle güle gidip, sevenlerinize kavuşmayı nasip etsin” dedi. Daha sonra sevdikleriyle vedalaşan hacı adayları dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama törenine İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu, CHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Çetin, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, İYİ Parti İçe Başkanı Yusuf Çırak, hacı adayları, hacı adaylarının aileleri, dost ve akrabaları katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.