DOLAR
32,5869
EURO
34,8379
ALTIN
2.507,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’ten Demiryolu İle Limana Kolay ve Ekonomik Ulaşım Sağlanacak

Bilecik’ten demiryolu ile limana kolay ve ekonomik ulaşım sağlanabilecek. 1.3 Milyon TEU* kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden biri ve Dünya pazarlarına giden yolun başlangıç noktası olan DP World Yarımca, Türkiye’de demiryolunun ulaştığı her yere hizmet verecek.

Kocaeli’den Dünya pazarına açılan kapı DP World Yarımca terminali

Türkiye’nin tüm yörelerine daha ucuz, daha güvenli erişim imkanı sağlayacak olan altyapıyı müşterilerinin hizmetine sunmayı hedefleyen DP World Yarımca terminali, hizmetlerine demiryolu bağlantısını da ekledi.

Limanlarının ticareti kolaylaştırıcı işlevine dikkat çeken DP World Yarımca CEO’su Kris Adams, ”Demiryolu bağlantısı sayesinde, karayolunun riskleri ve maliyetlerinin çok altında ithalat ve ihracat fırsatını demir ağlarının ulaştığı her yere götüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Çin’den Londra’ya kadar doğrudan bağlantı sağlandı”

DP World Yarımca terminali demiyolu bağlantısı açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’da katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’nin lojistik noktasında doğal üs konumunda olduğunu belirterek, tam bir ulaşım seferberliği başlattıklarını kaydetti.

Bakan Turhan, Ulaşımın, modern dünyada gerek toplumsal refahın gerekse ekonomik yapıların temel çarkı konumunda olduğunu vurgularken, ”Her şeyin iç içe geçtiği günümüz dünyasında, tüm ulaşım modlarının yüksek kalite ve güven içinde birbiriyle entegrasyonunu sağlayamadığınız takdirde, çok da fonksiyonel işler yapmamış olursunuz. Dünya ölçeğinde yollar, otoyollar, köprüler, tüneller, havalimanları, limanlar, demiryolları, hasılı ulaşım altyapıları yapıyoruz. Bunların tamamını birbiriyle buluşturmayı, entegrasyonlarını sağlamayı, en az işin kendisi kadar önemsediğimizin bilinmesini istiyorum. Bu şekilde yapıldığı takdirde, üretilen değer katlanarak artmakta, ulaşım altyapılarındaki ticari döngü maksimum düzeye çıkmaktadır.” ifadelerinde bulundu.

Bakan Turhan, tüm bunların, yalnızca kamu eliyle gerçekleşmeyeceğini, bundan dolayı serbestleştirme politikalarının önünü açtıklarını anlatarak şöyle devam etti:

“Özel sektörümüz de taşın altına elini koysun, gücümüze güç katsın istedik. Bugün burada tanık olduğumuz şey de aslında tam anlamıyla budur. DP World, kendi imkanlarıyla yapmış olduğu 1 kilometrelik demiryoluyla dev Yarımca Limanı’nı ana demiryolu hattına bağlama başarısını gösterdi. Bu hizmet, özel sektörümüz açısından ülkemizde bir ilk aynı zamanda. Bu modern liman, bu sayede Türkiye’nin demiryolu olan her köşesine hizmet verebilme imkanına kavuşmuş bulunuyor. Buna hükumet olarak çok büyük önem verdiğimiz Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı da dahil. Meseleye daha geniş açıdan bakacak olursak, esasında Yarımca Limanı bu hat sayesinde Çin’den Londra’ya kadar doğrudan bağlantı sağlamış oldu.”

Tarihi bir gün

Bilecik’te Vali olarak görev yapan mevcut Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’da tarihi bir gün olduğunun altını çizerek, ”Türkiye ekonomisi ve şehrimiz için muhteşem bir ana şahitlik ettik. 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan demiryolu iltisak(bağlantı) hattı ile yeni bir ipek yolu bağlantısına erişmiş olacağız.” ifadelerinde bulundu.

Maden, mermer ve makineler limana kolay ve ekonomik bir şekilde ulaşacak

DP World Yarımca, demiryolu bağlantısının faaliyete geçmesinden ardından Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara’daki müşterilerine de ulaşacak, sevkiyatı genellikle demiryolu ile yapılan maden, mermer ve makineler limana kolay ve ekonomik bir şekilde ulaşacak.

Daha hızlı yükleme ve tahliyeyi mümkün kılan dizayn sayesinde yüklerin limanda geçirdiği bekleme süresi de azalırken, direkt olarak gemi bordasına kadar ulaşacak olan trenlerin elleçlenmesi de, RTG vinçler aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanmış olacak.

Bu bağlantı ile DP World Yarımca’ya uğrak yapan çeşitli hatlar aracılığıyla üreticiler dünya pazarlarına daha düşük maliyetlerle ulaşmış olurken, demiryolu bağlantısının ardından TCDD altyapısının olduğu her yere ve her yerden daha güvenli taşıma, azaltılmış çevre etkisi ve risk minimizasyonu gerçekleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.