DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’ten Anayasa Mahkemesinin Aldığı Karara Tepki

Bilecik’ten Anayasa Mahkemesinin Aldığı Karara Tepki. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin ”Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” metnine imza atan 10 akademisyenin yaptıkları bireysel başvuruda ”hak ihlali” kararı vermesine ilişkin bir kamuoyu açıklaması yayınlayarak tepki gösterdi.

Mahkemenin aldığı kararın Üniversite yönetimince desteklenmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kamuoyunda ”sözde barış bildirisi” olarak bilinen terör propagandasının Anayasa Mahkemesi tarafından ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına mücadele veren kahraman askerlerimizi, şehit ve gazi yakınlarımızı ve tüm kamuoyunu derinden yaralamıştır.

Hatırlatmak isteriz ki; bahsi geçen bildiride devletimizin terör faaliyetlerine karşı yürüttüğü operasyonlar, eleştiri sınırlarının çok ötesine geçilerek”kasıtlı ve planlı bir kıyım, bilinçli sürgün politikası ve bölge halklarına yönelik bir katliam” olarak adlandırılmıştır.

Hain terör örgütlerine karşı mücadele ettiği için Devletini suçlayan açıklamalarda bulunmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Bu bağlamda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak, terör örgütüne hiçbir eleştiri getirmeyen sözde barış bildirisini yayınlayan akademisyenlerle ilgili Anayasa Mahkemesinin aldığı bu kararı desteklemediğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bu vesile ile vatan savunmasında Hakk’ın rahmetine kavuşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede Devletimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.