DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE YÖRESEL ÜRÜNLER VE EL SANATLARI

BİLECİK’TE YÖRESEL ÜRÜNLER VE EL SANATLARI

Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği “Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu” kapsamında, Bilecik’in Yöresel Ürünleri ve El Sanatları ele alındı.

11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Bilecik’e ait birçok konunun ele alındığı Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyum son oturumlarında, birbirinden değerli konu ve konuklar, Bilecik’te oldu.

Bilecik’te, tarihi, kültürel yöresel değerleri, eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi, sanayi, tarım, ve turizm gibi Marka değerlerinin ortaya konulduğu ”Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda; Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan, Türkiye Patent Enstitüsü TPE ve Marka Kurumu Sinai Mülkiyet Uzmanı Ozan Yıldız, TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca, Şeyh Edebali Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Poyraz, konuşmacı olarak katıldı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Poyraz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumda konuşan Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, gerçekleştirilen sempozyumun önemine dikkat çekerek, katkı sağlayan bütün paydaşlara teşekkür etti.

Yöresel Ürünler ve önemi konularında örnekler vererek açıklamalar yapan Çandır, bizlere ait olan ürünlerin tüketilmesindeki öneme dikkat çekti.

Antalya’da her yıl gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) ilişkin konuşan Çandır, özenti sonucunda yabancı ürün tüketilmesine karşı yerli ve milli ürünlerin tüketilmesinin önemine değindi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan, ise konuşmasında federasyon olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar yanı sıra Yüresel Ürünlerdeki millilik ve yerlilik konularına verdikleri önemi anlattı.

Şeyh Edebali Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan ise sunum eşliğinde yaptığı konuşmada Bilecik’teki Yöresel Ürünler, Yöresel Ürünlere ilişkin yaptıkları araştırma ve Coğrafi işaretleme çalışmalar ile ilimiz ve yakın bölgesinde gerçekleştirilen Tescilleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Poyraz ise Bilecik’teki El Sanatları hakkında yaptıkları çalışmalar ile Şeyh Edebali Üniversitesinin el sanatlarına ilişkin yaptıkları konular hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sunun sonunda konuşmacılara Teşekkür Plaketi taktim ederek, yapılan bilgilendirmeden dolayı konuşmacılara teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.