DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Yola İnen Boz Ayıya Otomobil Çarptı

Bölge Trafik ekipleri sürücülerden gelen ihbarlar üzerine yaralanan ayının bulunduğu bölgeye gitti.

Alınan bilgilere göre, Bilecik’in Bayırköy Beldesi ile Vezirhan arasında yola inen boz ayıya henüz plaka bilgileri öğrenilemeyen bir otomobil çarptı. Yoldan geçen diğer araç sürücüleri su kanalında yaralı halde bulunan ayıyı fark edince hemen o bölgede uygulama yapan Bölge Trafik ekiplerine durumu bildirdi. Yaralı ayının bulunduğu alanı belirleyen Bölge Trafik ekipleri ise yaralı haldeki boz ayı ile ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bilgi verdi.

Yaralanan ayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden gelen personel tarafından alındı.

Ayıya çarpan otomobil ve otomobil içerisindeki sürücü veya yolcuların yaralı olup olmadıkları konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamazken, yaralı ayının sağlık durumu ile ilgili bilgiler Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden ulaştıkça sitemizden aktarmaya devam edeceğiz.

Türkiye’de sayıları giderek azalıyor

Türkiye’deki tek ayı türü olan, yaşam alanları giderek daralan ve yaşanan kazalar nedeniyle sayıları giderek azalan boz ayıların yaklaşım 3000’in altında olduğu tahmin ediliyor.

Tüm dünyada sağlıklı bir ekosistemin göstergesi olan, en önemli canlılar arasında sayılan boz ayıların korunması diğer birçok yaban hayatı türünün de varlığını sürdürmesini sağlıyor.

Dünyadaki popülasyonu iyi olan  fakat ülkemizde başta doğal alanların tahribatı ve şehirleşme sonucunda yaşam alanlarının daralması ve kaçak avlanma nedeniyle bozayı popülasyonu tahmin edildiği gibi yüksek değildir.

Boz ayı (Ursus arctos), dünya’da en geniş yayılışa sahip karasal memeli türlerinden biridir. Batılı dillerde kahverengi ayı olarak bilinen Ursus arctos’a, Türkiye’deki bireyler biraz daha açık renk olduğundan ötürü “toprak rengi” anlamında “Boz Ayı” denilmektedir. Türkiye’de geçmişte yaygın olarak bulunan boz ayılar, artık yoğun olarak Kuzey Anadolu ılıman ormanları ve Doğu Anadolu’da bulunmakta, çok az sayıda da Akdeniz ormanlarında görülmekte, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamındaki türler arasındadır. Türkiye’de 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununca oluşturulan Merkez Av Komisyonu kararlarına göre koruma altında olan bir türdür.  (Kaynak: kdmp)

bilecikte trafikte yaralanan boz ayı tedavi altına alındı

boz ayıya otomobil çarptı

Bilecik’te 130 Milyon Yıllık Dev Ammonit Fosili Bulundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.