DOLAR
32,4946
EURO
34,5767
ALTIN
2.498,52
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
25°C
Bilecik
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Bilecik’te Yalın Hastane Sistemi ve Uygulamaları

Bilecik’te Yalın Hastane Sistemi ve Uygulamaları Eğitimi. Yalın Hastane Sistemi ve Uygulamaları Eğitimi Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda sağlık yöneticileri ve çalışanlarıyla gerçekleştirildi.

BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) 2019 Yılı Eylül-Ekim dönemi Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Proje Birimi tarafından  ”Yalın Hastane Sistemi ve Uygulamaları – TR41/19/TD/0085”  eğitim projesi 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık tesislerinde geniş bir çalışan ve yönetici katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitimde Yalın Hastane Sisteminin dayandığı felsefe, kültür ve metotları tanıtılmış, eğitim kapsamında sağlık tesislerimizde Yalın Sistem uygulamaları yapıldı. Yalın Sağlık Uygulamaları yapılarak sağlık tesislerimizdeki hasta, çalışan ve malzeme süreçleri fiili olarak gözlemlenerek yaşanan bekleme süreleri, hatalar ve görsel düzensizlikler tespit edilmeye çalışıldı.

Yalın Hastane Eğitimi, yönetici ve çalışanlarımıza yeni bir bakış açısı kazandırması yönüyle olumlu bulundu.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce, projenin 2. fazında Yalın Hastane kültür ve metotlarının sağlık tesislerinde yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına çalışılacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sağlık hizmetleri  ikamesi olmayan , karmaşık iş süreçleri içeren, ileri uzmanlık seviyesi barındıran ve  birden fazla sektörün bir araya gelerek hizmet üretmesi gibi özelliklere sahiptir. Örneğin biyomedikal, otelcilik hizmetleri, danışmanlık, taşımacılık ,güvenlik, yazılım.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda  daha kaliteli, daha verimli, daha güvenli, daha az maliyetli ve gereksiz beklemelerin olmadığı sağlık hizmeti talebinde artış bulunmaktadır. Buna karşın sağlık hizmeti üreten yönetici ve çalışanlar  ise bu talebe cevap verebilmek için yeni arayışlar içerisine girmiştir.

Yalın Hastane Sistemi Nedir?

Sağlık hizmetlerinin sunumunda yeni çözümler yeni yaklaşımlara olan ihtiyaç çerçevesinde ortaya çıkan bir yaklaşım olan YALIN; hastanelerin yönetim şeklini ve organizasyon yapısını değiştiren bir felsefedir.

YALIN; hataları ve bekleme sürelerini ortadan kaldırarak hasta tedavi ve bakım kalitesini artırmaya imkan sağlayan bir yöntemdir.

YALIN, çalışanları destekleyerek önlerine çıkan engelleri kaldıran ve onların esas hizmet alanına odaklanmasını sağlayan  bir yaklaşımdır.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan ve BEBKA Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen bu eğitimle, Yalın Düşünce Metotlarının sağlık tesislerinde hayata geçirilmesinin ilk adımı atıldı. Bu eğitimde; yönetici ve çalışanlara hizmet sunumu ve çalışma ortamında yeni bir düşünce, kültür ve metotlar kazandırması hedefleniyor.

Yalın düşünce ve yaklaşımların sağlık tesislerimizde bir kültür olarak yerleşmesiyle birlikte iş süreçlerinde oluşan; İsrafların, Hataların, Beklemelerin, Gereksiz işlemlerin önüne geçilerek etkin maliyetli  daha kaliteli ve verimli bir sağlık hizmeti sunulacak.

Bu eğitim, sağlık tesisleri için bir başlangıç olup; Yalın Hastane anlayışının, sağlık tesislerimizde bir kültür bir düşünce ve metot olarak yerleştirilmesi için çalışmalara devam edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.