DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE” TOPLANTISI

BİLECİK’TE “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE” TOPLANTISI

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, “Uyuşturucu ile mücadele” toplantısı yapıldı.

Vali Nayir, İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucu madde kullanımının her geçen gün riskini artırdığını ve en önemli konular arasında yer aldığını belirterek, bireyleri, aileleri ve toplumu yakından olumsuz etkilediğini bildirdi.

Uyuşturucu madde kullanımının, toplumun ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden psikolojik, ekonomik, sosyal, çok boyutlu, önemli bir sorun olduğunun altını çizen Vali Nayir, şunları kaydetti:

“Toplumun huzurunu ve güvenliğini yakından ilgilendiren özellikle gençler arasında yayılma eğilimi gösteren bir husustur. Hem fert, hem aile, hem de toplum hayatını bire bir ilgilendiren bu hususta alınması gereken tedbirler de bugünümüzü ve geleceğimizi çok yakından ilgilendiriyor. Önleyici hizmetlerin önemi büyük. Kolluk birimlerimiz 2015 yılı içerisinde önemli çalışmalar yaparak, güzel sonuçlar elde etti. Toplumun huzurunu, sağlığını ve geleceğini birebir ilgilendiren bir konu da herkese, her ferde, kurumlara yapılacak çalışmalarda görev düşüyor. Çünkü geleceğimiz ve evlatlarımız söz konusu. Alınması gereken önlemlerle bunların önüne geçmek mümkündür.”

Gündemde bulunan maddelerin görüşüldüğü toplantıda, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Şube Müdürü Dr. Engin Sarıkaya, 2015 yılı İl Aksiyon Planı ve 2015 yılı il Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu üyesi kurumların Bağımlılıkla Mücadele konusunda gerçekleştirdikleri faaliyetler ile 2016 yılında planlanan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile kurul üyeleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.