DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ

ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Nayir, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği tarafından organize edilen ve M Plaka Minibüsçüler Derneği tarafından verilen kahvaltıda, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San ve öğrencilerle bir araya geldi.

Gurbette olan öğrencilerin hem kendi aralarında hem de kurumlarla bir araya gelip, aile duygusu hasretini gidermeye çalıştıklarını ifade eden Vali Nayir, “Sizler, ülkemize, ilimize ve üniversitemize emanetsiniz. Dolayısıyla sizlerin bizler üzerinde hakları var, bizlerin de sizlere karşı sorumlulukları var. Sizlerin burada en iyi şekilde eğitim almanız, burada huzurlu şekilde yaşamanız en büyük isteğimiz. Sizler ülkelerinizin burada temsilcileri olduğunuz gibi ülkenize döndüğünüzde bizim fahri temsilcilerimiz olacaksınız. Bu coğrafya sizler gibi kalıcı veya geçici çok sayıda insanı muhafaza ve misafir etti. Sizlerde o zincirin birer halkasısınız” diye konuştu.

İl Göç Müdürü San da 1997 yılında Filipinli ve Asya göçmen organizasyonlarıyla 18 Aralık gününün “Uluslar arası Göçmen Dayanışma Günü” olarak kutlanmaya başlandığını ve 2000 yılında ” Uluslar arası Göçmenler Günü” olarak kabul edildiğini anlatarak, her göçün bir umut olduğunu söyledi.

Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ise barış, sevgi, kültür ve dayanışma günü olarak örnek olmak istediklerini belirtti.

14 ülkeden katılan öğrenciler daha sonra Bilecik Müzesini gezdikten sonra Vali Nayir‘i, Belediye Başkan Vekili Can’ı, İl Emniyet Müdürü Bektaş’ı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ile sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

MUH_1350 MUH_1349

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.