DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE; TİYATRO FESTİVALİ İLE 25 BİN SEYİRCİ TİYATRO İLE BULUŞTU

BİLECİK’TE; TİYATRO FESTİVALİ İLE 25 BİN SEYİRCİ TİYATRO İLE BULUŞTU

Bu yıl 11.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan 14 oyun ile yaklaşık 25 bin seyirci tiyatronun güzelliğiyle buluştu.
Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’te; Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11. gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kalbi Bilecik’te atarken, iki hafta boyunca sahnelenen oyunlar ile binlerce tiyatrosever tiyatrou ile buluştu.
11 yıldır Bilecik’te gerçekleştirilen ve bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen tiyatro festivali ile yüzlerce oyun ve yüzlerce Usta Oyuncuyu Bileciklilerle buluştu.

”TİYATRO İLE BİLECİK’İN SESİ BÜTÜN DÜNYAYA DUYURULDU”
Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl uluslararası platformda gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya açılmış oldu.
Sanata, Sanatçıya ve Sanatsevere değer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın özel gayretleri ile 10 yıldır gerçekleştirilen tiyatro festivali, bu yıl çok daha görkemli ve büyük bir organizasyonla gerçekleştirildi.
Bilecik’imizin kültür ve sanat hayatına renk katan ve bu yıl 11. uluslararası boyutta gerçekleştirilecek tiyatro festivali de yine birbirinden usta ve renkli oyuncu ile birbirinden farklı ve güzel oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.
İLİMİZDEKİ MÜLTECİ ÇOCUKLARIMIZ DA TİYATRO OYUNLARI İLE HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Yetişkinler için 13 oyunun sahnelendi tiyatro festivali kapsamında çocuklarımızda kendileri için 6 gün boyunca günde iki seans halinde sahnelenen oyunlar ile keyifli anlar yaşadı.
11 yıldır Bilecik’i, Sanatların Anası Tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, festival kapsamında hazırlanan ”Yalnız Ağaç” ve ‘Obez Miyim” adlı oyunları 6 gün boyunca günde iki seans halinde çocuklarımızla buluşturdu.
Gerçekleştirilen tiyatro festivali ile çocuklarımızın beğenisine sunulan oyunları, Bilecik’teki mülteci çocuklarımız da izleyerek, hem eğlendi hem de dilimiz, kültürümüzü öğrenme imkanı buldu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın çocuklarımıza hediyesi olan oyunlar önümüzdeki dönemde de her Pazar günü çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye devam edecek.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”11 YIL ÖNCE TOHUMU ATMIŞ OLDUĞUMUZ TİYATRO FESTİVALİMİZİ BU YIL ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRMENİN HAKLI HAZZI VE MUTLULUĞUNU YAŞADIK”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, 11 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen tiyatro festivalleri hakkında yaptığı değerlendirmede; ”11 yıl önce tohumunu atmış olduğumuz tiyatro festivalimizi bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirmenin haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:
”Tarih ve Medeniyet Şehri olduğu gibi aynı zamanda Kültür ve Sanat Şehri de olan Bilecik’imiz, bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 11 yıl önce, Bilecik’in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir’ düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalinde bu yıl Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizi bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr Nabi Avcı ve değerli il protokolümüzün katıldığı büyük bir gala gecesiyle başlattık ve devamında yurt içinden ve dışından değerli oyun ve oyuncuyu tiyatroseverlerle buluşturduk. İnşaallah yeni yıllarda daha nice festivalleri ile ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz” dedi.
”KRİSTAL ÇINAR ONUR ÖDÜLLERİ” BU YIL DA SAHİPLERİNİ BULDU
Bilecik Belediyesi tarafından her yıl verilen ve tiyatroyla özdeşleşen ”Kristal Çınar Onur Ödülleri” ile kültür ve sanat hayatına kök salan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında, 2004 yılından bu güne kadar, Sadri Alışık Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu, Hadi Çaman Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu gibi tiyatroda dev kadrolarda yer alan yüzü aşkın oyuncuyu tiyatroseverler ile buluştuğu gibi bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festival kapsamında yeni oyun ve tiyatro ekipleri Bilecik’te ağırlandı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından 2004 yılında temelleri atılan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında bugüne kadar; tiyatroda duayen isim ”Kristal Çınar Ödülleri” taktim edilirken, bu yıl da yeni isimler Kristal Çınar Ödüllerine sahip oldular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.