DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecikte, TANAP Tarafından Finanse Edilen “Eğitime Uzanan Yol” Kapsamında Otizm Atölyeleri Gerçekleşti!

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları Kapsamında Finanse Edilen “Eğitime Uzanan Yol” Projesi ile Otizm Eğitim ve Farkındalık Yolculuğu Tüm Hızıyla Sürüyor!

Bilecikte, TANAP Tarafından Finanse Edilen “Eğitime Uzanan Yol” Kapsamında Otizm Atölyeleri Gerçekleşti!

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında finanse edilen Tohum Otizm Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TANAP Doğalgaz Boru Hattı güzergahındaki 20 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Kırşehir, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ) uygulanmakta olan “Eğitime Uzanan Yol” Projesi kapsamında, 8 – 12 Nisan tarihleri arasında Bilecik’te eğitimler verildi.

TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağladığı 8 projeden biri olan“Eğitime Uzanan Yol” Projesi kapsamında düzenlenen Bilecik eğitimleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır’ın katılımıyla gerçekleşti. Öğretmenlere eğitim veren Tohum Otizm Vakfı’nı ve TANAP’ı kıymetli bir proje ile illerinde ağırlamaktan duydukları mutluluğu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, “Otizmli çocuklarımız özel çocuklardır, biz de onlara destek olmalıyız. “Eğitime Uzanan Yol” projesi otizmli çocukların aydınlık geleceği için oldukça önemli, öğretmen ve aileleri proje ile otizm konusunda eğitiyorlar. Ve bunun yanı sıra her yolculukta otizm farkındalığına katkıda bulunuyorlar. Bu ziyaret için, atölyeler için TANAP’a ve Tohum Otizm Vakfı’na teşekkür ederiz.” dedi.

Tohum Otizm Vakfı, Eğitime Uzanan Yol Projesi Kapsamında Gerçekleştirilen Otizm Eğitim ve Farkındalık Yolculuğunda Bilecik’te, Öğretmenler ve Ailelerle Bir Araya Geldi!

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitim olduğunun altını çizen ve otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmalarına ve otizm farkındalığına hizmet eden “Eğitime Uzanan Yol” Projesini, bu proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan her çalışmayı çok önemli bulduklarını belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Mayıs 2018 itibariyle TANAP Boru Hattı güzergâhındaki 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfına MEB standartlarına uygun şekilde eğitim materyalleri sağlandı. Gidilen illerde şimdiye kadar yaklaşık 1395 öğretmene eğitimler verildi, 1500’e yakın aileye ve yerel yönetim temsilcilerine ulaşıldı. Haziran 2019‘a kadar da TANAP güzergahında kalan 9 ildeki 27 özel eğitim sınıfına da MEB standartlarına uygun eğitim materyalleri dağıtılacak.” şeklinde konuştu.

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.