DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BİLECİK’TE ”SOSYAL MEDYA FARKINDALIĞI” KONFERANSI

BİLECİK’TE ”SOSYAL MEDYA FARKINDALIĞI” KONFERANSI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilecik Belediyesi ve Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği işbirliğinde ”Sosyal Medya Farkındalığı” konulu konferans gerçekleştirildi.

Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2014 yılı 1. Çağrı Döneminde kabul edilen, ‘’Geleceğimizi Yazalım’’ projesi kapsamında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadı İdari Bilimler Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Uzman Yardımcısı Bilal Yaman, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir İlgen, Bilecik Belediyesini temsilen Özel Kalem Müdürü Gülnur Genç ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Geyik, Sevgi Anneleri Derneği Başkanı Münevver Mine Geyik, Bilecik İl Milliği Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Sorumlusu Mustafa Kan, Proje koordinatörü Mustafa Turhan ve Yönetim Bilişim Sistemleri öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen konferansta, Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Torun, konu hakkında bilgi verdi.

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneğinin “Geleceğimizi yazalım” projesi kapsamında düzenlenen konferansta bilgi veren Torun, “Sosyal medya farkındalığı” hakkında sunum gerçekleştirerek, sosyal medyanın doğru kullanıldığı zaman etkili olarak karşılarına çıkacağını söyledi.

Torun verdiği bilgilerde; farkındalık yaratabilen ve rakiplerinden farklı olan işletmelerin ve markaların tercih edilmekte ve insanların zihninde kaldığına vurgu yaptı.

Çağımızdaki sosyal medya okuryazarlığının sadece bir kullanım olarak kalmaması ve bilgiyi üreten bir nesil yetiştirmesi gerektiğine değinen Torun, şunları kaydetti:

“İnternet yaygınlaşmasıyla yeni bir iletişim modeli ortaya çıktı. Türkiye’de insanların yaklaşık yüzde 6’sı kitap okurken yüzde 95’i televizyon izliyor. Medyanın size vaat ettiğinin başında eğlence gelir. Ama her zaman eğlence temelli değildir. Bazı zamanlarda bilgi, bazı zamanlarda da eğitim amacı taşımaktadır yayınlar. Klasik medyayla reklamı sunan tarafın mesajı ne kadar alıp almadığı, bu reklamın firmaya ne kadar etkisi olduğu çok fazla bilinmiyor. Klasik medya burada bir çıkmaza giriyor. Çünkü klasik medya farkındalığı ölçemiyor. Farkındalığı ölçebilmesi içim birçok faktörden kendisini arındırması gerekiyor. Gençler artık dijital gerçeklikle daha çok ilgileniyor. İnsanlar teknolojinin gelişmesiyle beraber sosyal medya üzerinde daha çok vakit geçiriyor. Sosyal medyada sosyalleştiği kadar gerçek hayatta sosyalleşmiyor. Onlar için gerçek sosyalleşmek sosyal medyada yorumlaşmak. İşletmeler hedef kitlelerini doğru belirleyerek doğru mesaj vererek, tüketicilerine doğru bir görünürlük sağlıyorlar. Merak yaratarak dikkat çekiyorlar. Farkındalık yaratabilen ve rakiplerinden farklı olan işletmeler ve markalar tercih edilmekte, insanların zihninde kalmaktadır. Bu yüzden çağımızın okuryazarlığı olarak sosyal medya okuryazarlığının sadece bir kullanım olarak kalmaması ve bilgiyi üreten bir nesil yetişmesi gerekir.”

Proje Koordinatörü Mustafa Turhan da projeyle teknolojiye ilgisi olan gençlerin yeni donanım ve yazılım teknolojileri yararlı bir şekilde kullanmaları, bilgiler edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için katkı sağlamasının amaçlandığını ifade etti.

DSC_6214_resized DSC_6202_resized DSC_6210_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.