DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
ALTIN
2.491,69
BIST
9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’te Son 19 yılda 11 Baraj İnşa Edildi

Bilecik’te Son 19 yılda 11 Baraj İnşa Edildi. Su kaynaklarını geliştirmekle yükümlü Devlet Su İşleri son 19 yılda Bilecik’te 11 barajın inşa edildiğini açıkladı.

Devlet Su İşleri(DSİ) den yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Bilecik ilinde son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yapmış olduğu açıklamada; “ Bilecik’imize son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Bilecik’in mümbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.

Bilecik’e yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Bilecik’e inşa edilen 25 sulama tesisi ile 109 bin 280 dekar, kısmi olarak 8 bin 090 dekar arazi olmak üzere toplam 117 bin 370 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Bilecik’te topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 126 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

33 Bin 560 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Bilecik’imiz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 5 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 5 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 33 bin 560 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Bilecik zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.