DOLAR
32,3848
EURO
34,7777
ALTIN
2.395,86
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
20°C
Bilecik
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
23°C

Bilecik Belediye Başkan Vekili Seçimi Yapıldı

Bilecik Belediye Başkan Vekili Seçimi Yapıldı. Bilecik Belediye Başkan Vekili Kim Oldu? Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu oldu.

Bilecik Belediye Başkan Vekili seçiminde birinci ve ikinci oylamanın ardından üçüncü tur oylamaya geçildi. Bilecik Belediye Başkan Vekilini belirlemek üzere Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi belediye meclis toplantı salonunda belediye meclis üyeleri gizli oy kullandı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığınca tebliğ edilen karar ile anayasanın 127. maddesi 4. fıkrası ve 5393 sayılı kanunun 47.maddesi uyarınca bakanlık makamının 25.02.2022 tarihli onayı ile 2 ay süre ile görevinden uzaklaştırılmasının ardından, Semih Şahin’in görevine vekaleten devam edecek olan Bilecik Belediye Başkan Vekilini belirlemek üzere belediye meclisi seçime gitti.

Bilecik Belediye Başkan Vekili Seçimi öncesi yapılan bilgilendirmede, ”Belediye Kanunu’nun 45. maddesinde belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kura çekilir hükmü yer almaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Bilecik Belediye Meclis Üyeleri Muharrem Tüfekçioğlu ile Çetin Kaya arasında seçim yaptı

Mustafa Sadık Kaya başkanlığında gerçekleşen belediye meclisinde, Bilecik belediye başkan vekilini belirlemek üzere belediye meclis üyeleri  Millet İttifakı Adayı Muharrem Tüfekçioğlu ile Cumhur İttifakı Adayı Çetin Kaya arasında seçim yaptı.

25 oyun kullanıldığı Bilecik Belediye Başkan Vekili Seçiminde ilk turunda Çetin Kaya 10 oy alırken, Muharrem Tüfekçioğlu 15 oy aldı. Üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğu sağlanamadığı için ikinci tur oylamalarına geçildi.

İkinci tur oylamalarında yine 25 oy kullanılırken Çetin Kaya 10, Muharrem Tüfekçioğlu 15 oy aldı. Üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğu bir kez daha sağlanamadığı için üçüncü tur oylamaya geçildi.

Üçüncü tur oylamada, yine 25 oy kullanırken, Çetin Kaya 10 oy alırken, 15 oyla Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu oldu.

Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu seçimin tamamlanmasını ardından, belediye meclis üyelerine teşekkür ederek, ”Bugün tarihi bir gün. Tarihi bir seçim yapıldı. Bilhassa CHP’nin bir değeri olan ve belediye başkan adayı olarak ortaya koyulan sistemde demokrasinin dersi verildi. Ben 3 yıl evvelinden katıldığım CHP teşkilatında bugün teşkilatımın ve belediye meclisi üyelerinin desteği CHP’de millet ittifakı adına belediye başkan vekili adayı oldum. Hem millet ittifakı, hem de cumhur ittifakı belediye meclis üyelerine tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonra hizmet zamanı. ” ifadelerinde bulundu.

Bilecik Belediye Başkan Vekili seçimine Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ile Yaşar Tüzün ve siyasi parti il başkanları da katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.