DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik’te Öğrenciler Yapılan Fiyat Artışlarına Tepki Gösterdiler

Bilecik’te öğrenciler yapılan fiyat artışlarına tepki gösterdiler. Bilecik’te üniversite yemekhane ücreti ve ardından şehir içi dolmuş ücretlerine yapılan artışa üniversite öğrencileri internet üzerinden tepki gösterdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, akaryakıt fiyatları ve artan maliyetler ileri sürülerek şehir içi minibüs ücretlerine yapılan artışa ve üniversite yemekhane ücretinin artmasına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Öğrenciyi yaşat ki, şehir yaşasın

Twitter üzerinden saat 17.00 de başlayıp fiyat artışlarına tepki gösteren öğrenciler, şehir içi minibüs ücretlerindeki artış ile ilgili olarak, diğer illerle mukayese edildiğinde mesafe ve ücret arasındaki dengesizliğin kendilerini fazlasıyla zor duruma soktuğunu belirterek, minibüslere alternatif toplu ulaşım aracı olmadığını ve bununla birlikte üniversite yemekhane ücretinin 2 tl’den 2,5 tl’ye yükselmesine #bileciköğrenciyisömürme hashtagı ile tepki gösterdi.

#bileciköğrenciyisömürme hashtag’iyle atılan tweetlerin en dikkat çekeni ise Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatında yer alan ” İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” cümlesini ” Öğrenciyi yaşat ki, şehir yaşasın” olarak öğrencilerin kendilerine uyarlaması oldu.

Geçtiğimiz günlerde, sitemiz üzerinden Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan araştırmayı haberleştirip sitemizden üzerinden yayınlamıştık. Yapılan araştırmada, üniversite şehri olmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiği, bunun sadece üniversite yönetimlerine bırakılmaması gerektiği, belediye başkanları, valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşlarının konuya ilişkin stratejiler belirlemeleri gerektiği vurgulanmıştı.

Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü, üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsur olduğu belirtilmişti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.