DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Güneşspor Kulübünden EYT Derneğine Destek

Güneşspor Kulübünden EYT Derneğine destek. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Güneşspor Kulübü adına Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kök Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğine üye oldu.

Güneşspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kök konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, yeni kurulan ve ülke geneline yayılarak federasyon ve akabinde konfederasyon olma gayretinde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğine Güneşspor Kulübü adına üye olarak desteğimizi dile getirmek istediklerini kaydederek, dönem dönem meclisin aldığı bazı kararlar yada yürürlüğe koyduğu kanunların mağduriyetlikler oluşturduğunu ve bunun doğal olduğunu söyledi.

Ümit Kök konuşmasına şöyle devam etti:

Mağduriyetlikler tespit edildikten sonra bunların giderilmesi hususunda bazı tıkanmalar oluşmakta tıpkı emeklilik yasasında olduğu gibi.Yani düşünün yüksekokula kaydınızı yaptırıyorsunuz iki yıllık iken birden 4 yıllığa çıkıyor yada siz bir bölüm seçiyorsunuz fakat bu bölüm dönem içerisinde değişiyor. Olacak bir şey değil tabi. Yani size devlet diyor ki şu kadar prim yatırır bu kadar yıl sigortalılık süreniz olursa bu şekilde emeklisiniz. Sizde bu şartlara göre mesleğinizi belirliyorsunuz. Esnaf, çiftçi işçi yada memur olmayı tercih ediyorsunuz. Bundan sonraki değişim kabul edilebilir mi? Yasa çıktıktan öncesini kapsaması doğru olur mu? Tabi ki hayır. Peki kazanılmış haklar geri alınabilir mi? Alınması doğru olur mu? Tabi ki hayır. Ayrıca devletimiz memur alım yaşını 36 belirlemişken ve birçok özel sektörde iş formu doldurma yaşını 35 altı belirlemişken bu emekli olamayan yada bu yaşı geçmiş kişilerin iş bulma imkanı var mı? Tabi ki yok. Bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bu denli mühim bir derneği desteklemek sadece mağdur olanların değil hepimizin görevi olmalı bizce dedik. Çünkü bugün mağdur olmayanlar yarın başka bir konuda başka bir yasada mağdur olduklarında yine bu derneğimiz gündeme gelecektir. Bu gibi derneklerimiz demokrasinin olmazsa olmazı ve toplumumuzun derneklere ihtiyacı var. Her derneğimiz gibi bu derneğimize de destek olma gayretimiz bugün olduğu gibi her daim olacaktır. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisimizin de bu ve buna benzer konularda çalışmalar yaparak mağduriyetleri giderme noktasında gayret edeceğinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır. Tüm halkımıza saygılar sunar Eytliler Derneğimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.