DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te masa başı tatbikat

İlimizde afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla, 03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) esas alınarak Bilecik Afet Müdahale Planı (BİLAMP) hazırlanmıştır.

Bilecik Afet Müdahale Planının (BİLAMP) uygulanabilirliğini artırmak, ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturmak ve yerel düzey hizmet grubu operasyon planlarındaki olası çakışma ve eksiklikleri tespit edebilmek amacıyla ilecik İl Genel Meclis Salonunda Bilecik Afet Müdahale Planının (BİLAMP) masa başı tatbikatı icra edilmiştir.

Vali Yardımcımız ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkanı Hıdır KAHVECİ başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata Bilecik Belediye Başkanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Bilecik Defterdarlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, UDHB 4. Bölge Müdürlüğü, BTK İstanbul Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Kızılay Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi, OEDAŞ temsilcilerinden 26 hizmet grubu yöneticisi katılmıştır.

Vali Yardımcımız Hıdır KAHVECİ’nin yaptığı açılış konuşmasından sonra talimatları gereği tatbikatın icrasına başlanmıştır.

Masa başı tatbikatında hazırlanan senaryo gereği ilimizde 18.08.2015 saat 13.45’da meydana gelen 5,9 büyüklüğünde bir deprem olduğu farz edilmiştir. Deprem haberini alan İl Afet Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine, Hizmet Grubu Yöneticilerinin ise toplanma alanlarına intikali ile tatbikat başlamıştır.

Her hizmet grubunun kendi planlarına uygun olarak senaryo gereği olan depremin ilimizde yol açtığı hasara müdahale yöntemleri yine bizzat Hizmet Grubu Yöneticileri tarafından anlatılmış, İl Afet Acil Durum Koordinasyon Kurulunca da depremin 0. dakikasından itibaren 7 saate kadar olan süre içerisinde hizmet gruplarına gerekli müdahalenin yapılmasına dair talimatlar verilmiştir.

Tatbikatta İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve hizmet gruplarının, ayrıca hizmet gruplarının kendi arasında oluşturacakları koordinasyonun nasıl sağlanacağının yanı sıra Tatbikata katılan Hizmet Grubu yöneticileri, oluşturulan senaryo çerçevesinde; afet öncesi, sırası ve sonrasında afet yönetiminde doğru harekât tarzlarını uygulayarak farkındalık sağlanmıştır.

Tatbikata katılan Hizmet Grubu yöneticilerince yapılan genel değerlendirmenin ardından Vali Yardımcımız ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkanımız Hıdır KAHVECİ’in talimatları gereği masa başı tatbikatı sona ermiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.