DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Kuvvetli Yağışın Ardından Dolu Yağdı

Bilecik’te Kuvvetli Yağışın Ardından Dolu Yağdı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Bilecik’te öğle saatlerinden sonra kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Beklenen oldu ve Bilecik’te kuvvetli yağışın ardından dolu yağışı görüldü.

Bilecik’te Kuvvetli Yağışın Ardından Dolu Yağdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün öğlen saatlerinden sonra Eskişehir, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklediğinden sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım , yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunmuştu. Bizde haber sitemiz üzerinden burada yer vermiştik.

Niagara Şelalesi Değil Bilecik Sanayisi

Kuvvetli ve gök gürültülü yağış beklendiği gibi Bilecik il merkezinde etkili oldu. Yollar adeta ırmağa dönüşürken, genel itibari ile yüksek tepelerden oluşan Bilecik’te çukurda kalan bölümlerde su birikintileri göletler oluştu. Küçük Sanayi Sitesinde merdivenlerin olduğu alan Niagara Şelalesine döndü. Sanayi içerisindeki çukurda kalan alanlar gölet gibi oldu.

Şeyh Edebali Türbesi yolunda toprak kaymaları ve su baskınları oluştu. Kuvvetli yağışa dışarıda yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Belediye dükkanları olarak bilenen Atatürk Anıtının olduğu bölümdeki alanda su birikintisi oluşmadı. Bilecik Belediyesinin yer altı yağmur suyu hattı başarılı bir sonuç verdi.

Kuvvetli gök gürültülü yağışın ardından dolu yağışı başladı. Fındık büyüklüğünde yağan doluyu vatandaşlar cep telefonları ile görüntüledi.

Yağış sebebiyle herhangi bir su bakını veya hasarın oluşup oluşmadığı henüz bilinmiyor. Bilecik Belediyesine bağlı ekipler su baskını olan noktalarda çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.