DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Kutlu Doğum Haftası Başladı

Bilecik’te Kutlu Doğum Haftası Başladı

Peygamber Efendimiz (SAV) doğumu olarak kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” Programları Bilecik Kültür Sitesinde Mehteran takımı eşliğinde başladı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Sitesinde kermes ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinliğe, Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, daire müdürleri ve vatandaşlar ile personel katıldı. Bilecik Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ve Kuran-ı Kerimin okunması ve yapılan duaların ardından kermes açılışı yapıldı.
Gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş; “Türkiye’de Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile farklı konularla her sene etkinlikler düzenleniyor. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de en yüce ahlak ile alemlere rahmet olarak gönderildiği bildirilen kainatın efendisini tanımak, onu anlamak, onu yaşamak üzere sizlere bu etkinliklerle Hz. Muhammed’in bizlere yön verecek özelliklerini anlatmak istiyoruz. Kutlu Doğum Haftasının Bilecik’imize, memleketimize, İslam dünyasına hayırlar getirmesini, güzellikler getirmesini cenabı haktan niyaz ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.
İl Müftüsü Akkuş’un yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Bilecik belediye Başkanı Selim Yağcı;
Peygamber efendimizin dünyaya gelişlerinin 1443’üncü seneyi devriyesi Kutlu Doğum Haftası programlarına başlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle ben böyle güzel organizasyonları Bilecik’imize yakışır şekilde yaptıkları için Bilecik Müftülüğüne, sivil toplum örgütlerine ve katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in de katıldığı programda Vali Nayir; “Peygamberimizin örnek teşkil etme özelliği yaşadığı zamanla sınırlı değildir, kıyamete kadar geçerlidir. Peygamberimizin üstünlüğünü anlamak için O’nun kulluğunu anlamamız lazım. Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ı bilmesi, anlaması ve ona ibadeti ulaşılmaz bir derecededir. Bunun ifadesi olarak kelime-i şehadette bizler önce Peygamberimizin Allah’ın kulu olduğunu ifade ediyor, arkasından resulü olduğunu söylüyoruz. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlanan programda görev alan personeli, konuşmacıları, sivil toplum kuruluşlarını tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.